Divendres, 30 octubre 2020
10.7 C
Lloret de Mar
Cartell cursos de de català

Les inscripcions als cursos de català es fan en línia

És una de les novetats. A més, s'ha ampliat l'oferta de cursos per fer de manera virtual i s'han reduït els presencials.

Cartell cursos de de català

Darreres Notícies

Municipis confinats els caps de setmana, comerços grans tancats i activitats suspeses

S'aturen totes les activitats extraescolars i l'activitat cultural i tanquen els centres esportius. Tampoc no es podrà entrar i sortir de Catalunya durant tota la setmana. Les mesures entraran en vigor aquest divendres i duraran, de moment, 15 dies.

Lloret de Mar avala dues de les propostes de l’estudi informatiu per ampliar la C-32

L'Ajuntament ha presentat al.legacions a l'estudi informatiu del nou ramal de la C-32 entre Tordera i Lloret i avala dues de les alternatives proposades.

Protocol de seguretat antiCOVID al cementiri amb motiu de Tot Sants

Com a mesures més destacades, hi ha la limitació de l’aforament a un màxim de 500 persones, un 25% del total.

La residència de gent gran i centre de dia es començaran a construir l’any 2022

Amb aquest calendari treballa l’Ajuntament, després que el passat divendres signés un conveni amb la Generalitat, pel qual el govern català es compromet a finançar 48 places públiques noves al centre.

L’Ajuntament signa un conveni amb Pas a Pas per atorgar-li 9.000 euros

Es tracta d'un conveni que se signa anualment per ajudar a l'entitat a impulsar projectes per afavorir la inclusió d'infants que pateixen TEA.

Obertes, des d’avui dilluns, les inscripcions per als cursos de l’Oficina de Català, que ha ampliat la seva oferta de cursos virtuals. Les classes començaran l’última setmana de setembre i la directora de l’oficina de Lloret, Cesca Cornellà, exposa que la principal novetat és que la situació de pandèmia ha impulsat el CPNL a ampliar l’oferta per fer cursos en línia.

Uns cursos que funcionen de manera diferent als presencials, malgrat que la matèria que s’hi imparteix és la mateixa. “Són molt diferents, perquè no són classes en línia, és a dir, la persona que s’apunta a un curs en línia té accés a uns materials i té accés a un tutor o tutora, però no de manera sincronitzada; és a dir, hi haurà moments sincronitzats en què l’alumne i el professor podran parlar via vídeotrucada, però no serà com un curs presencial en què hi ha classe el dimarts i el dijous de deu a dotze, per exemple”, ha explicat Cornellà.

Com sempre, s’ofereixen diferents nivells que van des de l’inicial, per a nouvinguts que no coneixen el català, fins als de suficiència i superior, a més del bàsic, l’elemental i l’intermedi. Però mentre que l’oferta virutal s’incrementa, s’ha reduït l’oferta de cursos presencials. No hi haurà cursos de nivells intermedi, suficiència ni superior, “ni a Lloret ni a tot el territori”. Així doncs, “la presencialitat es limita des del nivell incial fins al nivell elemental” perquè “les aules tenen molta menys capacitat que abans”, de manera que cada grup estarà limitat a 12 alumnes.

Els cursos presencials compliran totes les mesures de seguretat de la Covid-19, com la neteja i ventilació d’espais, l’ús de mascareta, la distància interpersonal i la rentada de mans.

Una altra novetat destacada és que les inscripcions es poden fer en línia, a través del web de l’Oficina de Català de Lloret de Mar. Per a més informació, es pot trucar al telèfon 972 36 18 34 o enviar un correu electrònic a lloret@cpnl.cat. Cal tenir present que l’atenció presencial només es farà amb cita prèvia.

De moment, poden apuntar-se de manera preferent els alumnes que ja estudiaven el curs passat i, a partir de dijous, l’oferta estarà disponible per a tothom.

SEGUEIX-NOS

4,928SeguidorsSeguir
3,287SeguidorsSeguir
12,913FansSeguir
- Publicitat -

El + Vist

L’ADF i l’Ajuntament denuncien l’incivisme dels abocaments il·legals

L'últim detectat ha estat a l'antiga carretera de Vidreres i ja s'ha retirat. L'ADF creu que podria tractar-se d'un taller mecànic il·legal.

Mor a la guerra d’Armènia Armen Knyazyan, propietari dels restaurants Giorgio i Xaloc

Tenia 46 anys, era una persona molt estimada i familiars i amics el recorden com un "heroi".

Demanen 24 anys de presó per a l’acusat de matar un italià a Lloret

Els fets van passar en una discoteca de la vila la nit del 12 d'agost del 2017, a la discoteca St' Trop.