29.9 C
Lloret de Mar
La platja de Lloret (La Selva Turisme)

Les platges de Lloret i Fenals mantenen una qualitat elevada, malgrat no tenir la bandera blava

El municipi ha renovat el distintiu a Sa Boadella, Cala Canyelles i Santa Cristina. L'Ajuntament remarca que a Lloret i Fenals s'ha obtingut l'excel·lència en tots els punts excepte en la qualitat de l'aigua, que és bona en lloc d'excel·lent.

La platja de Lloret (La Selva Turisme)

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha renovat tres banderes blaves a les seves platges: són les de Sa Boadella, Cala Canyelles i Santa Cristina. En canvi, ha perdut la de Lloret i, tal com va passar l’any passat, no ha aconseguit la de Fenals.

La regidora de Medi Ambient i Platges, Marina Nicolàs, remarca que s’ha aconseguit l’excel·lència en tots els aspectes que valora el jurat internacional que atorga aquest distintiu, excepte en la qualitat de l’aigua. Tot i així, cal fer èmfasi en què de totes les anàlisis fetes, només un dia a Lloret i un a Fenals la qualitat va ser bona i no excel·lent. “Del 15 de juny al 14 de setembre es van fer nou anàlisis i set tenen tots els valors excel·lents; només un dia a la platja de Fenals i un a la platja de Lloret la qualitat va resultar ser bona i no excel·lent. Només per aquest fet ja ens treuen la bandera blava”, ha detallat Nicolàs.

La platja de Fenals
La platja de Fenals

En aquest sentit, la regidora insisteix en què banyar-se a les platges de Lloret i Fenals és segur i agradable.

“Perdem la bandera perquè la qualitat de l’aigua és bona i no excel·lent, però que ningú es pensi que no és segur ni agradable banyar-se a les nostres platges perquè, en definitiva, són un paradís”

Marina Nicolàs

La bandera blava l’atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i valora diferents aspectes, com ara l’accessibilitat, la seguretat, el servei de salvament i socorrisme, la neteja, les activitats i la conscienciació mediambiental. L’Ajuntament fa anys que treballa per oferir un servei òptim en tots els aspectes. La regidora lamenta que l’únic aspecte que no depèn del consistori és la qualitat de l’aigua els dies que la riera baixa plena i això és el que ha perjudicat el municipi a l’hora de rebre el distintiu.

“A totes les platges de Lloret s’han obtingut les màximes puntuacions en tots aquests aspectes i hem rebut diversos certificats d’excel·lència, per tant, s’està fent, des de fa molts anys, molt bona feina”

Marina Nicolàs

Arreu de Catalunya, s’han distingit un total de 97 platges: 26 a Girona, 29 a Barcelona i 11 a les Terres de l’Ebre. A més, també han obtingut la bandera blava 22 ports esportius.

- Publicitat -
spot_img

El + Vist

spot_img