24.7 C
Lloret de Mar

Les Puntaires de Lloret de Mar reben el guardó Sa Gavina

L’associació porta 20 anys mantenint la tradició de les puntes de coixí i portant el nom de Lloret allà a on va.

-

Les Puntaires de Lloret de Mar ha rebut el Guardó Sa Gavina de les Arts i les Lletres, el secret més ben guardat de la Festa de la Cultura, celebrada aquest dijous al Teatre. L’associació, integrada per un seguit de dones i creada l’any 2002, porta 20 anys mantenint la tradició de les puntes de coixí i portant el nom de Lloret allà a on va. Són unes ambaixadores culturals de primer ordre.

El guardó Sa Gavina s’atorga en acabar la Festa de la Cultura, que permet a més lliurar els premis Vila de Lloret, dedicats a la literatura de viatges. En aquesta 19a edició, amb 185 treballs, el de narrativa per a adults ha quedat despert, mentre que el de poesia ha estat per a Josep Fàbrega (Moianès), pel poema ‘Mediterrània’.

foto tots
Fotografia amb tots els premis a la Festa de la Cultura Lloretenca del 2023.

En la categoria de Primària de cicle mitjà, en narrativa, la guanyadora ha estat Valeria Ivanitskaia de l’Àngels Alemany pel treball “Un viatge a Catalunya”, mentre que el premi poesia ha recaigut al poema “Catalunya m’enamora” de Diego Curry Ramos, de l’Esteve Carles.

Dins de la categoria de Primària de cicle superior, el premi de narrativa i poesia han recaigut tots dos en la mateixa alumna, Dea Ignatova Krasimirova de l’Institut Escola. Per als treballs “La cua blanca i la seva Catalunya natal” (narrativa) i “Viatjar somiant” (poesia).

En educació secundària de 1r i 2n d’ESO, el premi en narrativa ha estat per Salma Ben Malek Taghzouni de l’Institut Coll i Rodés pel poema “L’amor inesperat”. Mentre que en la categoria de poesia el premi ha quedat desert.

I els premis d’educació secundària de 3r i 4t han estat en narrativa per Hugo Detka Recha de l’Institut Coll i Rodés pel treball “Seguint la força del mestral” i en poesia per Pau Martínez Ametller del Col·legi Immaculada pel poema “El tresor amagat”.

El premi al millor blog de viatges per a Laia Diaz (Tarragona) per “De ruta en família” i el millor post sobre Lloret per a Mireia Tort (Torrelles de Llobregat) per “Lloret de Mar tancat per vacances”.

Oriol Solà (Santa Maria de Montbui) ha guanyat el premi de microrelats per “Tot un clàssic”. “Què serà l’Agnès quan sigui gran?” és el treball guanyador del Premi Joan Llaverias de contes infantils il·lustrats que promou el departament d’Educació. La guanyadora és Roser Vilagran Jimenez, de Badalona.

La festa ha comptat també amb el reconeixement a escriptors i a persones vinculades a la cultura, com Fermí Reixach i Xavier Albertí.

Els representants de l’Ajuntament dels Infants es preparen per a la sessió final

El ple es farà dijous de la setmana que ve, 15 de juny, al Teatre, amb la presència de totes les classes de 5è de primària de Lloret.

‘Paris, Texas’, la segona projecció del cicle dedicat a Wim Wenders

El Cineclub Adler farà la projecció de la "primera roadmovie definitiva" avui dijous, a les 20.30 hores, al Teatre.

Fita històrica de quatre lloretenques amb la secció artística del Club Natació Calella

Són Ivet Estanyol, Mar Fontalba, Carla Alcover i Diana López, que aquesta temporada han aconseguit la medalla de bronze al Campionat de Catalunya de rutines combinades.
- Publicitat -