10.2 C
Lloret de Mar
Violència masclista (LectorMx)

Les víctimes de violència masclista podran contactar amb Mossos per WhatsApp

El canal de WhatsApp, a través del número 601 00 11 22, permet un contacte directe i instantani les 24 hores del dia, tot l'any. Un nou canal que no substitueix el 112, que és el número d'emergències.

Violència masclista (LectorMx)

Darreres Notícies

Interior posarà en marxa un canal de WhatsApp d’assessorament i informació per millorar el contacte amb les víctimes de violència masclista, a partir de l’1 d’abril. Aquesta és una de les noves eines preventives i d’atenció que es coordinarà a través d’una nova comissaria de la dona que s’obrirà a Barcelona com a pla pilot per implementar-la a tot el territori.

En total, Interior presenta un pla de 20 mesures, que s’aniran aplicant progressivament, per donar un nou pas en la lluita contra la violència masclista. La disminució de les denúncies durant el 2020 a causa de la pandèmia ha impulsat la incorporació d’eines tecnològiques que facilitin el contacte i el seguiment de les víctimes.

whatts app

El canal de WhatsApp, a través del número 601 00 11 22, permet un contacte directe i instantani les 24 hores del dia, tot l’any. Un nou canal que no substitueix el 112, que és el número d’emergències.

” Hi respondran agents especialitzats, que informaran sobre el procés de denúncia o donaran consells d’autoprotecció”

Jennifer Pérez, regidora d’Igualtat

Entre les millores tecnològiques, els Grups d’Atenció a la Víctima ja han incorporat la videoconferència per fer un seguiment més directe amb les víctimes.

També es preveu la creació d’una app i, a més llarg termini, la creació d’una Oficina Virtual d’Atenció al Ciutadà, un servei especialitzat 24 hores per a la recollida de les denúncies.

spot_img

El + Vist