21.7 C
Lloret de Mar
Farmàcia Esteve Fàbregas

Les viseres de protecció individual per evitar contagis sempre s’han de portar amb mascareta

Makers Lloret les fabrica i ha detectat que moltes persones en fan un mal ús. A més, per sortir a passejar sempre cal mascareta, però no visera. Són algunes de les indicacions a tenir en compte.

Farmàcia Esteve Fàbregas

Darreres Notícies

La visera de protecció per evitar contagis no exclou que també calgui portar mascareta. Ho alerta la pediatra Yaiza Hernández, que és coordinadora de Makers Lloret. L’entitat va començar a preparar aquests elements quan va esclatar la crisi del coronavirus i ara s’ha adonat que hi ha moltes persones que l’utilitzen de manera incorrecta.

En aquest sentit, la doctora matisa que la visera protegeix de les gotes de saliva que pugui exhalar algú a qui hem de tractar de prop. Això no evita, però, que puguem inhalar les partícules del virus. Per tant, la visera només és un complement de la mascareta.

A més, cal tenir en compte que la visera només serveix per quan s’ha de tenir un contacte proper amb altres persones. Per això no és necessària per sortir a passejar pel carrer. Sí que es recomana, en canvi, que sempre que sortim de casa ens posem mascareta. En aquest sentit, la doctora ha matisat que també cal posar-se mascareta quan sortim a fer esport, ja que evitem que les nostres partícules s’escampin i evitem contagiar altres persones en cas d’estar infectats sense ser-ne conscients.

També serveixen per evitar contagis els guants, que s’han de posar només si s’han de tocar coses. És a dir, podem sortir a passejar sense guants si evitem tocar cap element de la via pública, però cal posar-nos-els si anem a comprar al supermercat.

Val a dir que no hi ha cap protocol concret sobre l’ús del material de protecció individual per a la ciutadania, tot i que sí que es recomana, tal com ha explicat Yaiza Hernández, que sempre que sortim de casa ens posem mascareta i que per anar a comprar, o si hem de tocar algun element, ens posem també guants. L’únic lloc on, per ara, és obligatori dur mascareta és al transport públic.

Pel que fa a Makers Lloret, la coordinadora de l’entitat ha explicat que segueixen molt actius. Per ara, han garantit l’estoc de viseres per entregar-los als comerciants i restauradors a mesura que vagin reobrint els seus negocis. A més, han començat a fabricar obreportes i salvaorelles.

Makers Lloret no sap fins quan s’haurà d’anar fabricant aquest material, tot i que l’agrupació seguirà activa mentre faci falta. Per això fa una crida a la ciutadania perquè col•labori amb la campanya de micromecenatge que ha impulsat a través de les xarxes socials.

spot_img

El + Vist