8.3 C
Lloret de Mar

L’exastronauta Donald Pettit ofereix una xerrada a 600 alumnes de Lloret

Ha estat aquest dimecres en el marc del Foro Excelencia, que es du a terme aquests dies a Lloret.

Donald Pettit amb els alumnes
Donald Pettit amb els alumnes

Darreres Notícies

Prop de 600 alumnes de Lloret van gaudir ahir de la xerrada de l’exastronauta Donald Pettit.

“L’objectiu d’explicar als joves coses de l’espai és que s’engresquin amb les matemàtiques, la ciència, l’enginyeria i en ser astronautes”, va dir Pettit, que també va explicar als joves, de 3r i 4rt d’ESO, com és la vida a l’Estació Espacial Internacional, on ha passat 370 dies. El nord-americà els va relatar que ha inventat una tassa per beure cafè en un entorn sense gravetat –que espera que perduri en el futur- o que dormir ‘flotant en l’espai’ té l’avantatge que ‘despertes sense mal de coll ni d’esquena’. “Viure a l’espai és diferent que ser a la Terra. Flotes fins al sostre, és una experiència al•lucinant. T’adaptes ràpid en aquest ambient. Pel que fa al dormir sense gravetat, l’esquena no et fa mal i et sents com si tinguessis 20 anys de nou”, assegura.

En acabar la conferència -amenitzada amb fotografies fetes per Donald Pettit des de l’espai-, els alumnes li van preguntar si són dures les proves d’accés a la NASA, si sempre va voler ser astronauta o si tornaria a l’Estació Espacial Internacional. Va respondre que sí, sense dubtar-ho.

A la ràdio hem parlat amb dos dels alumnes, l’Albert Guillamet i en Guillem Franch. A banda de parlar amb joves, com va fer l’any passat, Donald Pettit -famós enginyer químic, astronauta i fotògraf de la NASA- també participa en el Foro Excelencia.

Serà aquesta tarda, en una taula rodona titulada “De la Terra a Mart: Per què ens serveix sortir de la Terra i explorar les estrelles”. Pettit va fer una expedició de 6 mesos a l’Antàrtida per buscar meteorits i dues missions espacials de llarga duració amb què va acumular 370 dies a l’espai.

spot_img

El + Vist