11.7 C
Lloret de Mar

L’exposició ‘Dones de ciència’ es pot visitar a la biblioteca fins al 22 de febrer

La mostra presenta un seguit de dones que van fer aportacions al món de la ciència al llarg del segle XIX.

Una part de l'exposició 'Dones de ciència' (L'Aurora)
Una part de l'exposició 'Dones de ciència' (L'Aurora)

Darreres Notícies

Aquest dissabte, 11 de febrer, es commemora el Dia Internacional de les dones i les nenes a la ciència i, per aquest motiu, aquests dies es pot visitar a la biblioteca una exposició titulada Dones en ciència.

servicios profesionales jimenez

És una mostra itinerant de l’Institut Català de les Dones (ICD), que apunta que hi ha estudis recents sobre gènere i ciència que revelen que encara hi ha una discriminació envers les dones en les institucions d’investigació científica i tècnica, tant públiques com privades. Per contribuir a trencar mites i posar de relleu la gran tasca que han fet al llarg de la història diferents dones que s’han dedicat a qualsevol àmbit científic, s’ha impulsat aquesta exposició.

Una representant de l’Aurora, Maite Rodríguez, explica que la mostra posa de relleu dones del segle XIX que van combatre una sèrie d’obstacles i prejudicis per fer grans aportacions a la ciència.

“Hi ha unes quantes dones que van ser pioneres a la seva època, moltes de finals del segle XIX, que van treballar, tot i les dificultats, en diferents àmbits de la ciència”

Maite Rodríguez

Per tant, les dones a què ret homenatge l’exposició van haver de lluitar per elles mateixes, però també per obrir el camí de la integració al món científic a altres dones. Un camí que encara avui en dia està en construcció. Per això l’exposició, que mostra dones properes a nosaltres, s’adreça especialment al jovent.  

“Sobretot s’adreça al jovent, que vegi que ens podem dedicar al món de la ciència”

Maite Rodríguez

L’exposició Dones de ciència es pot visitar a la Biblioteca de Lloret fins al 22 de febrer.

spot_img

El + Vist