24.4 C
Lloret de Mar
L'hospital comarcal de la Selva, situat a Blanes.

L’hospital de Blanes deixa enrere dues setmanes crítiques per l’augment d’ingressos per la Covid19

Amb les urgències saturades, ha hagut de derivar pacients -cada cop més joves- a altres centres.

L'hospital comarcal de la Selva, situat a Blanes.

Darreres Notícies

L’Hospital de Blanes ha viscut una de les setmanes més complexes de la pandèmia, amb urgències saturades i derivació de pacients a altres centres. A principis de la setmana passada, així com l’anterior, la situació va ser crítica, amb un volum molt elevat d’ingressos.

Com està passant en aquesta cinquena onada, els hospitalitzats són més joves, amb una edat mitjana d’entre 40 i 50 anys. A l’Hospital de Blanes, fins i tot, han comptat aquests dies amb un pacient intubat de tan sols 26 anys. Com que el centre no disposa d’UCI, han hagut de derivar persones en situació crítica als hospitals gironins Josep Trueta i Santa Caterina, i també a Can Ruti, a Badalona, segons relata el doctor Albert De Luis, director mèdic de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva.

La situació de l’Hospital de Blanes també s’ha viscut, per exemple, a Palamós i Figueres. I és que la cinquena onada de la Covid-19 està castigant, especialment, la Regió Sanitària de Girona. Mentre que en anteriors onades els majors índexs es van registrar en hospitals com Campdevànol o Olot, el focus, aquesta vegada, es troba al litoral gironí, coincidint amb l’arribada del turisme i la població de segones residències.

Pel que fa a la ciutat de Girona, s’ha registrat un rècord de crítics en aquesta cinquena onada. L’Hospital Trueta ha patit una elevada pressió assistencial dels hospitals comarcals. I és que, juntament amb el Santa Caterina, són els únics hospitals públics gironins amb UCI i a principis d’aquesta setmana es registraven 36 pacients ingressats crítics o semicrítics.

Ara mateix als Hospitals de Blanes i Calella hi ha 55 persones ingressades per Covid19. Només el 40%, per tant no arriben a la meitat, tenen la pauta completada de la vacunació. Per tant, des de la corporació recomanen posar-se la vacuna, per evitar seqüeles greus i mantenir totes les mesures de seguretat, com distància, mascareta i higiene de mans.

La previsió, segons Salut, és que la situació vagi millorant, ja que el pic de la cinquena onada ja s’ha superat en l’àmbit de l’atenció primària.

spot_img

El + Vist