7.3 C
Lloret de Mar
Hotel Samba

Samba Hotels impulsa una campanya per reduir els plàstics d’un sol ús

Fa 20 anys que l'establiment va rebre un certificat pel seu Sistema de Gestió Mediambiental i cada any es marca uns objectius per fomentar la sostenibilitat.

Hotel Samba

Darreres Notícies

Samba Hotels reduirà l’ús de plàstics d’un sol ús i els substituirà per productes biodegradables i reutilitzables. Fa 20 anys que l’establiment va rebre un certificat pel seu Sistema de Gestió Mediambiental (va ser el primer hotel de l’Estat espanyol en aconseguir-ho) i cada any es marca uns objectius per fomentar la sostenibilitat.

Aquest 2019, la intenció és reduir els plàstics i, una manera de fer-ho, és eliminant totes les ampolles d’aigua de plàstic. El director general d’explotació de l’Hotel Samba, Eduard Coloma, ha explicat que l’aigua que serveixen és de quilòmetre zero, és a dir, aigua potable de l’aixeta però filtrada i tractada per eliminar totes les impureses. La campanya Plastic Free Holidays també preveu que, si un client vol aigua mineral, se li dona amb envàs de vidre.

Una altra mesura és substituir les palletes per unes de comestibles i també canviar les bosses de plàstic per bosses biodegradables.

Samba Hotels aposta per un canvi en la mentalitat del que anomenen “la cultura d’usar i llançar”. Per aconseguir-ho, Eduard Coloma apunta que és necessari tenir la col·laboració dels clients. Les valoracions en aquest sentit són molt positives. L’empresa té la intenció de seguir mostrant un compromís accentuat amb el turisme sostenible a la destinació.

Segons fonts de Greenpeace, els mars i oceans reben cada any fins a 12 milions de tones de brossa. En concret, preocupa la producció de plàstics perquè es calcula que l’any 2020 serà de 500 milions de tones i és un material de degradació molt lenta. Des de Samba Hotels recorden que l’Estat espanyol és el cinquè major productor de plàstic de la Unió Europea.

spot_img

El + Vist