14.5 C
Lloret de Mar
Iron, a davant d'un vehicle de la Policia Local de Lloret.

L’Iron, d’un any i mig, l’última incorporació de la Unitat Canina de la policia

Ara mateix la formen 4 gossos: tres femelles –la Maya, Mia i Luna- a les quals s’hi ha sumat l’Iron. La seva propietària el va recollir d’una protectora quan era ben petit.

Iron, a davant d'un vehicle de la Policia Local de Lloret.

Darreres Notícies

Iron, un pastor belga d’un any i mig, és l’última incorporació a la unitat canina de la Policia Local de Lloret de Mar.

Ara mateix la formen quatre gossos: tres femelles –la Maya, Mia i Luna- a les quals s’hi ha sumat l’Iron. La seva propietària el va recollir d’una protectora quan era ben petit.

Com la resta de la unitat canina, aquest gossos –entrenats i formats des que són cadells- presenten una elevada efectivitat en detectar narcòtics i substàncies estupefaents.

Aquests gossos tenen una efectivitat elevada en detectar narcòtics i substàncies estupefaents

Francisco Alonso, cap de la secció canina, exposa que la feina del dia a dia consisteix en “patrullar a peu per zones on se sospita que hi ha consum o venda” de drogues, a més de passar pels barris, centre i per l’oci nocturn a l’estiu”. A més, els gossos de la Unitat Canina també fan demostracions a les escoles. Unes activitats que ara mateix no es poden fer per la Covid.

Iron, l’únic mascle de la unitat canina de la Policia Local de Lloret.

Recordem que aquests animals viuen amb els seus amos les 24 hores del dia, a qui acompanyen a la feina. Per acostumar-se a l’entorn de la vila i de la policia, hi van des que són petits. I quan han rebut la formació, entren a treballar quan tenen 14 o 15 mesos.

Des de fa poc els quatre gossos -l’Iron, la Maya, la Mia i la Luna- formen part de l’Ajuntament, arran del conveni de col·laboració pels propers quatre anys en què el consistori assumeix el manteniment, l’assistència veterinària i l’alimentació dels animals.

spot_img

El + Vist