6.8 C
Lloret de Mar
Inauguració del fòrum, a càrrec d'Albert Robert i Jusèp Boya

Lloret acull el fòrum de jardins històrics, amb la proposta de crear una xarxa europea

La finalitat és aconseguir el suport d'Europa com a itinerari cultural.

Inauguració del fòrum, a càrrec d'Albert Robert i Jusèp Boya

Darreres Notícies

Avui ha començat el primer Fòrum Europeu de Jardins Històrics a Lloret de Mar. L’esdeveniment servirà per donar a conèixer una proposta tècnica per a la creació d’un Itinerari Cultural Europeu, basat en jardins històrics. A més, també es presentarà el web promocional que es vol crear.

Les jornades, que es duen a terme aquest dijous i divendres, compten amb més de 40 participants d’àmbit internacional. Gestionen jardins de gran prestigi, com els de Boboli, a Itàlia, o els de Wallonia, a Bèlgica.

El fòrum es concentra a l’hotel Monterrey, on es fan diferents conferències i debats a càrrec d’experts en la matèria. A més, l’esdeveniment també serveix per presentar totes les entitats i jardins que vulguin formar part de la futura Xarxa Europea de Jardins Històrics, que hauran d’estar acceptats pels socis actuals.

La directora de Patrimoni Cultural de Lloret, Anna Fuentes, exposa que “s’han de reunir els socis de l’associació per prendre acords i acceptar nous socis, aprofitem que els tenim aquí a tots per poder incloure altres jardins que han demanat entrar i per explicar les accions que s’han dut a terme en aquest 2017 i les del pròxim any”.

Amb aquesta trobada, Lloret té com a principal objectiu poder “liderar” aquesta xarxa i, de pas, ser-ne sempre la seu.

L’esdeveniment, a més, inclou una visita als Jardins de Santa Clotilde. Des del departament de Patrimoni Cultural es considera que es “una oportunitat única” per donar a conèixer una de les joies de la destinació.

L’Associació Europea de Jardins Històrics treballa per recaptar fons que ajudin a realitzar tots els projectes que tenen previstos per al pròxim curs. Es va constituir el passat mes d’abril i, actualment, la integren Lloret de Mar, Aranjuez i el Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural de la Universitat de Barcelona.

spot_img

El + Vist