10.5 C
Lloret de Mar

Lloret celebra la Diada Nacional de Catalunya

Un pilar dels maduixots per donar pas al Cant dels Segadors ha estat la novetat de la commemoració de l'11S a Lloret de Mar.

-

Un pilar dels maduixots per donar pas al Cant dels Segadors. La col·laboració dels Castellers de l’Alt Maresme ha estat la novetat de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Lloret de Mar, aquest any.

Les gralles han començat a sonar després de la tradicional ofrena floral per dibuixar una senyera, que es fa cada any amb la col·laboració de nou entitats del municipi i també després del discurs de l’alcalde, que ha remarcat que l’11 de setembre és la diada de tots els catalans.

“Sempre diem que la Diada Nacional de Catalunya és aquella festa que ha d’incloure i abraçar la gran diversitat de persones, d’idees i d’identitats que formen la nostra població i el nostre país”

Jaume Dulsat

La jornada ha començat de bon matí amb la trobada de les puntaires de Lloret, que han celebrat la 20a edició amb unes 200 puntaires vingudes d’arreu de Catalunya. Per aquests 20 anys de trobades, l’Ajuntament ha fet un reconeixement a l’associació lloretenca.

Una de les assignatures pendents de les puntaires segueix sent captar noies joves que s’engresquin a fer puntes de coixí. Avui, a Lloret, n’hi havia algunes, com les germanes Anaïs i Èrica Ametller, que han començat a fer puntes gràcies a la seva àvia, la Natàlia. 

“Em fa il·lusió que la cosa continuï, perquè si no ve jovent, la punta al coixí s’acabaria, en canvi elles són la continuació”

Natàlia
Àvia i netes fent puntes de coixí
Àvia i netes fent puntes de coixí

Entre les 200 puntaires, per tant, alguna cara jove i també un sol home, que ben concentrat ha confeccionat un tanga de color vermell.

Com és habitual cada 11 de Setembre, en acabar els actes institucionals, ERC ha fet una ofrena floral al monòlit que hi ha a la Plaça de la Vila en record a totes les persones que han donat la vida per Catalunya.

Anna Maluquer recitarà la poesia de Rodoreda, Marçal i Salvà

És la primera rapsode convidada del cicle Lloret Radical Poesia, que comença aquest dissabte a la Biblioteca.

Concert de tribut a Supertramp, aquest dissabte a Lloret de Mar

A càrrec de la banda de tribut Xtramp, creada a Blanes l'any 2012.

Visita guiada a la Mina Melitrons, amb els veïns de Lloret de Dalt

Serà aquest dissabte (11h), amb una parada dels artesans de Lloret i esmorzar popular.
- Publicitat -