29.1 C
Lloret de Mar
Festa dels Tres Tombs del 2017

Lloret celebra la Festa dels Tres Tombs aquest diumenge, en commemoració de Sant Antoni Abat

El punt neuràlgic serà l'església parroquial, on es farà la benedicció dels animals.

Festa dels Tres Tombs del 2017

Darreres Notícies

Aquest diumenge se celebra a Lloret la Festa dels Tres Tombs de Sant Antoni Abat, patró dels animals. Tot i que la diada és el 17 de gener, l’esdeveniment s’organitza en diferents dates a les poblacions de les comarques gironines, per facilitar l’assistència de totes les hípiques del territori.

Un dels organitzadors, Antonio Cabrera, ha explicat que la convocatòria és a les vuit del matí al barri del Rieral, a la zona de Can Pansa, per poder començar la cercavila tots plegats a quarts d’onze.

Cartell de la festa de Sant Antoni Abat

El punt neuràlgic serà l‘església parroquial, on es farà la benedicció dels animals de la cercavila i de tots els que hi vulguin prendre part, ja siguin de treball o de companyia. Tot seguit, es faran les tres voltes, o tres tombs, al passeig Jacint Verdaguer.

Si fa bon temps, la previsió és que hi participin entre 70 i 80 cavalls vinguts d’arreu de les comarques gironines i del Maresme. I és que, segons Antonio Cabrera, la de Lloret és una de les festes de Sant Antoni Abat més ben organitzades. 

A la Festa dels Tres Tombs, que arriba aquest diumenge, hi participaran genets, carros i cavalls. La celebració acabarà al migdia a la plaça de l’Església, amb una audició de sardanes amb la cobla Principal de Banyoles.

spot_img

El + Vist