17.1 C
Lloret de Mar
Oficina de Català de Lloret

Lloret commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna

L’Oficina de Català ha muntat una exposició amb les paraules que han escrits els alumnes, en la seva llengua original i traduïdes al català.

Oficina de Català de Lloret

Darreres Notícies

Avui, 21 de febrer, és el Dia Internacional de la Llengua Materna. Una jornada que es commemora per promoure i protegir el multilingüisme així com la diversitat cultural. Segons la UNESCO, la diversitat lingüística es troba cada cop més amenaçada. Cada dues setmanes, desapareix una llengua arreu del món i s’elimina així tot el seu patrimoni intel·lectual i cultural.

Des de l’oficina de català de Lloret, Cesca Cornellà opina que és complicat predir si el català algun dia acabarà desapareixent, perquè el seu ús social al carrer cada cop és més baix, tot i que cada cop hi ha més persones que el saben parlar i escriure.

Per afavorir la bona salut de l’idioma, és important que segueixi tenint el suport institucional, però també és molt important el granet de sorra que es pot aportar de manera individual fent-lo servir en el dia a dia.

Amb motiu del dia internacional de la llengua materna, l’oficina de català ha muntat una exposició amb les paraules que han escrits els alumnes, en la seva llengua original i traduïdes al català.

La mostra, que s’allarga fins aquest divendres, es troba repartida entre la mateixa oficina, la Casa de la Cultura, el Puntet i el centre cívic del Rieral.

spot_img

El + Vist