19.8 C
Blanes

Lloret de Mar acull aquesta setmana el projecte Erasmus “Young ecologies on a mission”

Hi participen tres instituts d'Itàlia, Romania i Turquia, a més de l'Institut Rocagrossa, per tractar el turisme sostenible de Lloret.

-

Lloret de Mar ha donat la benvinguda a 18 joves que provenen d’Itàlia, Romania i Turquia. Són estudiants de tres centres que, juntament amb l’Institut Rocagrossa, formen part del projecte Erasmus anomenat “Young ecologies on a mission”.

Al llarg d’aquesta setmana, els alumnes duran a terme diferents activitats com visites a espais culturals de la vila i també a establiments com l’Hotel Samba, on aprendran la gestió que fa l’empresa amb el tractament de l’aigua. També hi haurà temps per dur a terme activitats esportives a les instal·lacions de Lloret.

A cada estada, s’han tractat diferents temàtiques com, per exemple, la situació de les platges i la contaminació per microplàstics. A Lloret, aquests dies, els alumnes tracten el turisme sostenible, tal com ha explicat el director de l’Institut Rocagrossa, Quique Molina.

“A cada país es tracta un tema diferent i nosaltres aquí ho hem enfocat en el turisme sostenible”

Quique Molina

Una de les alumnes participants de l’Institut Rocagrossa és l’Eduarda Vilan, que considera que és un projecte que l’ha servit per créixer.

“Volia saber tot el què afecta al turisme, m’ha servit per créixer com a persona”

Eduarda Vilan

Dels quatre instituts que participen en aquest projecte, dos son de caire militar, tot i que els seus alumnes fan estudis civils. Un d’ells és en Michele Vitolo, de Venècia, molt interessat en Lloret.

“Estic molt interessat en la cultura espanyola, soc un privilegit per poder ser aquí”

Michele Vitolo

L’alcalde en funcions, Albert Robert, destaca que és una bona manera de donar a conèixer el treball turístic que es fa a Lloret de Mar.

“És molt important que vegin que Lloret no només és aquest turisme que es reflecteix en moltes ocasions”

Albert Robert

L’acte de benvinguda, a l’Ajuntament de Lloret, ha comptat amb una conferència inaugural sobre el turisme de la destinació. Ha anat a càrrec d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme.

“Hem compartit les iniciatives i accions que la destinació desenvolupa en l’àmbit de la sostenibilitat”

Elizabeth Keegan

Aquesta és la tercera de les quatre estades de l’Erasmus. El passat octubre, els participants van estar a Romania, mentre que el març es va treballar a la ciutat italiana de Venècia. Pel pròxim mes d’octubre, es farà l’última aturada, a Turquia.

Lloret se suma al Dia Mundial del Turisme amb un concert i portes obertes al MOLL

La proposta musical va a càrrec de Brass The Gitano Band, que ofereix un espectacle itinerant que combina la música de carrer amb ritmes més moderns.

Es busca jutge de pau per als propers 4 anys a Lloret de Mar

És una tasca totalment vocacional, que consisteix en atendre el registre civil i emetre judicis de faltes.

Ple Municipal 25 Setembre 2023

Recupera el debat del plenari corresponent al dilluns 25 de setembre de 2023. A continuació t’oferim l’ordre del dia, punt a punt. Una manera més accessible i fàcil d’escoltar els continguts de la sessió.
- Publicitat -