28.5 C
Lloret de Mar
Primera trobada presencial de Greentour (Lloret Turisme)

Lloret de Mar acull la primera trobada presencial de Greentour

De Lloret, hi participen una desena d'establiments -xifra que es pretén ampliar-, amb l'objectiu de millorar la seva sostenibilitat i aplicar economia circular.

Primera trobada presencial de Greentour (Lloret Turisme)

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha estat la seu de la primera trobada presencial dels socis del projecte Greentour, que treballa pel foment de la sostenibilitat i l’economia circular. La iniciativa, finançada per fons europeus, es va impulsar just abans de la pandèmia i, tot i que durant aquest temps s’hi ha estat treballant de manera virtual, els seus membres encara no s’havien pogut trobar en persona.

Finalment, ho van poder fer una quinzena de persones a Lloret, en representació de Lloret mateix, però també de la Càtedra de la UNESCO, del Camino Lebaniego (Cantàbria), de Ries Baixes (Pontevedra) i de Guimarães (Portugal). La gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, celebra aquesta trobada presencial, ja que creu que és la millor manera de poder posar la feina en comú. A més, es va convidar els assistents a conèixer Lloret de Mar.

Quan es va impulsar Greentour, a finals del 2019, Lloret ja feia temps que havia detectat la importància de vetllar per la sostenibilitat en el món del turisme. Ara, un cop superada la pandèmia, la idea pren més força que mai.

“La necessitat de mesurar i tenir els indicadors definits per poder avaluar l’impacte que genera el turisme a casa nostra ja era un factor estratègic el 2019 i, postpandèmia, encara ho és més”

Elizabeth Keegan

A través d’aquest projecte, es defineixen tot tipus d’aspectes vinculats amb la sostenibilitat i l’economia circular, com ara el volum d’activitat que rep la destinació, quin volum d’àpats genera, quin malbaratament es registra o quina és la despesa energètica.

De moment, de Lloret hi participen una desena d’establiments, però la intenció és que la xifra s’incrementi. A través d’una eina creada per la Càtedra de la UNESCO (que pertany a la Universitat Pompeu Fabra), es fa una diagnosi de la situació de cada establiment i es fan una sèrie de comparacions i recomanacions.

“Fa una fotografia perquè cada establiment vegi en quin punt es troba en termes de sostenibilitat, compara entre tots els establiments i fa una sèrie de recomanacions en el camí d’esdevenir sostenibles i responsables”

Elizabeth Keegan

Per ara, el projecte compta amb establiments de restauració i allotjament, però també volen captar empreses de tot tipus d’activitats de lleure, amb l’objectiu de tenir una visió molt més clara de l’impacte del turisme a Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist