8.3 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar arrencarà la Capital de la Cultura Catalana amb un centenar d’activitats al llarg del primer semestre

Amb el lema “Som el que celebrem”, la ciutat es prepara per donar el tret de sortida amb la Revetlla de les entitats el proper 4 de febrer.

-

Amb el lema “Som el que celebrem”, la ciutat es prepara per donar el tret de sortida amb la Revetlla de les entitats el proper 4 de febrer.

La presentació de la Capital de la Cultura Catalana ha tingut lloc el passat divendres a la discoteca St Trop, amb l’aforament ple de gom a gom de veïns, entitats i autoritats de la vila i de Girona. Allà s’han donat a conèixer els actes previstos així com els eixos sobre els quals girarà la celebració.

Un dels actes destacats serà el proper 4 de febrer, amb la Revetlla de la Capital amb les entitats perquè puguin mostrar què fan i poder-se donar a conèixer entre la gent de Lloret. Es durà a terme al barri del Rieral. De fet, una de les singularitats de l’any cultural lloretenc serà la desubicació, per treure de context algunes activitats amb l’objectiu de posar-ho en valor.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, avança que la celebració esdevé una oportunitat per demostrar que la vila té una personalitat pròpia. Mentre que Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i alcalde de Banyoles (la primera Capital de la Cultura Catalana ara fa 20 anys) justifica els beneficis de celebrar un esdeveniment d’aquesta magnitud.

En els pròxims mesos es posarà l’accent en disciplines com la poesia, la pintura o el teatre. Una altra proposta que s’ha agendat de cara a l’estiu és una nova visita teatralitzada que tindrà lloc al cementiri modernista, a càrrec d’Amargura Cultura.

La cerimònia s’ha clausurat amb una actuació molt especial. Els músics lloretencs, Manel Alsina i Marta Romeu -coneguda artísticament com a Tramma-, han versionat amb ritme pop ‘La pubilla de Lloret’, una sardana de l’any 1926 que es vol convertir amb la cançó de la Capital de la Cultura Catalana de Lloret de Mar.

Lloret de Mar treballa per atraure turisme irlandès

Els representants de la destinació han participat en una fira de Dublin per captar un perfil de "client fidel i familiar".

La tasca decisiva del copilot en un ral·li com el de Lloret de Mar

El lloretenc Igor Díez, tot un veterà, farà de parella esportiva d'Albert Llagostera, a bord d'un Citroën Saxo.

L’aparcament de la plaça Pere Torrent es tanca per unes obres de pintura i il·luminació

Els vehicles de rotació no hi poden aparcar mentre durin els treballs, que s’allargaran entre 4 i 5 setmanes, però sí que hi accedeixen abonats i concessionaris.
- Publicitat -