17.4 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar competeix per aconseguir la Bandera Verda

És un reconeixement que atorga l'entitat Ecovidrio, al compromís amb el reciclatge dels envasos de vidre.

La presentació de la campanya, aquest dimecres als jardins de Santa Clotilde.
La presentació de la campanya, aquest dimecres als jardins de Santa Clotilde.

Darreres Notícies

Lloret de Mar és un dels 13 municipis gironins que competeixen aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda. És un reconeixement a una gestió més sostenible dels residus de vidre, que aquests mesos s’incrementen de forma notable en zones costaneres.

servicios profesionales jimenez

Qui atorga les Banderes Verdes és Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre a Espanya. La gerent a Catalunya, Silvia Mayo, assenyala que “el repte és reciclar més i millor els residus de vidre”.

Un dels contenidors de la campanya d'Ecovidrio
Un dels contenidors de la campanya d’Ecovidrio

Aquesta és la 3a edició del Moviment de Banderes Verdes. La iniciativa té per objectiu guardonar l’esforç dels més de 1.000 establiments hostalers de la demarcació gironina.

Els municipis participants són, a part de Lloret, Portbou, Port de la Selva, Llançà, Colera, Sant Pere Pescador, Roses, Castelló d’Empúries, Torroella de Montgrí – Estartit, Palafruguell, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar i Blanes.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, matisa que “no competim entre els municipis, sinó contra les nostres pròpies taxes de reciclatge, per reciclar més i millor que l’any passat”.

Aquesta iniciativa s’ha presentat aquest dimecres als Jardins de Santa Clotilde, amb representants de municipis de la comarca de la Selva i del Baix Empordà.

Cal afegir que, a banda de la bandera, fins a 250 establiments de Lloret de Mar participen en el pla d’Ecovidrio per incrementar la taxa de reciclatge de vidre a l’estiu. De fet, la col·laboració dels bars i restaurants és clau per assolir l’objectiu ja que el sector empresarial genera el 52% d’aquest tipus de residu.

spot_img

El + Vist