19.3 C
Lloret de Mar
Manifestació contra la violència masclista a Lloret (Associació de Dones l'Aurora)

Lloret de Mar comptarà amb una xarxa d’espais lliures de violències masclistes

Arran d'una moció de Lloret en Comú s'ha decidit impulsar la campanya 'Aquest espany és un espai lliure de violències masclistes', que pretén implicar els establiments de Lloret.

Manifestació contra la violència masclista a Lloret (Associació de Dones l'Aurora)

Darreres Notícies

Unanimitat al ple d’aquest dilluns per a la creació d’una xarxa d’espais lliures de violències masclistes a Lloret de Mar. La proposta l’ha portada a debat el grup de Lloret en Comú, a través d’una moció que s’ha aprovat amb els 21 vots, tot i que amb una esmena de l’equip de govern.

La intenció és que s’impulsi una campanya sota el lema Aquest és un espai lliure de violències masclistes, que pretén convidar els establiments de la vila (tant comercials, com de restauració, museus o qualsevol espai on s’atengui el públic) a col·locar un adhesiu visible que indiqui que en aquest lloc es rebutja qualsevol manifestació de violència contra les dones.

La moció dels comuns deixa clar que s’entén per violència masclista totes aquelles accions que tinguin perjudicis en la dignitat, l’estima i la integritat física i mental de les dones o nenes. Per tant, es rebutgen insults, amenaces, assetjaments, agressions físiques o sexuals i humiliacions, tant si es produeixen a la via pública com en espais privats.  

L’esmena de l’equip de govern, que també s’ha aprovat, preveu que el segell Lloret de Mar, espai lliure de violències masclistes també es col·loqui en qualsevol espai visible del municipi, com ara les parades de bus. A més, preveu que es comuniqui i es difongui l’existència d’un canal de WhatsApp d’assessorament i informació per millorar el contacte amb les víctimes de violència masclista. És el número 601 00 11 22 i permet un contacte directe i instantani les 24 hores del dia durant els 365 dies de l’any amb un mosso d’esquadra especialitzat en violència masclista.

La moció també contempla que es creï un pla de treball de manera conjunta amb les associacions de dones de Lloret de Mar i, a petició del govern, també de la regidoria d’Igualtat.

spot_img

El + Vist