5 C
Lloret de Mar
Una actuació de la Policia Local de Lloret durant el confinament

Lloret de Mar és el municipi gironí on més s’han reduït els delictes el 2020

Segons l'estadística del Ministeri de l'Interior, la tendència és de descens arreu arran de les restriccions per la pandèmia. A Lloret, han caigut a menys de la meitat, passant de 3.507 a 1.629.

Una actuació de la Policia Local de Lloret durant el confinament

Darreres Notícies

Montphoto i Angelina Cardona reben el guardó Sa Gavina 2021 i 2020

Els premis més esperats de la Festa de la Cultura reconeixen els 25 anys del festival internacional de fotografia de natura i l'activisme cultural incansable d'Angelina Cardona.

11 apartaments turístics de Lloret seran l’habitatge de persones vulnerables

Formen part del programa 'Reallotgem' de la Generalitat, que fa una crida als propietaris d'immobles buits per ampliar el parc d'habitatges socials.

El nou rober de Càritas obre les portes en un local del Mercat Municipal

Sembla una botiga, amb roba i complements de segona mà, i un altell, on hi ha el magatzem i una sala on oferiran suport emocional i formació als usuaris.

Més de 700 persones grans, vacunades a la Biblioteca

Els veïns i veïnes a qui posen la 1a dosi de Pzifer tenen 79 anys o menys.

El Rocagrossa organitza una jornada per donar a conèixer la formació dual

Durant l’acte del proper dimarts, hi intervindran ponents com Marta Eroles, psicòloga esportiva; José Luis Blanco, fundador de La Sansi; Edu Garriga, fundador de 77 Feet; i Dino Donati, fundador de PR1ME.

Lloret de Mar és el municipi de les comarques gironines on més s’han reduït els delictes al llarg del 2020. Una tendència que es manté a tota la demarcació de Girona, on el descens és del 23%. El principal motiu és la situació de pandèmia.

El balanç de criminalitat del 2020 que ha fet públic el Ministeri de l’Interior recull dades de tots els cossos policials: Mossos d’Esquadra, policies locals, policia espanyola i Guàrdia Civil. L’estadística trenca la tendència a l’alça que es registrava en anys anteriors i evidencia de quina manera la pandèmia ha fet davallar aquestes xifres negres.

Segons l’estadística del Ministeri de l’Interior, l’any passat les comarques gironines van registrar 34.800 delictes; una xifra molt inferior als 45.200 del 2019. El motiu és que tant durant l’època de confinament estricte com des que hi ha el toc de queda -i les restriccions en general- hi ha molta menys mobilitat i gent al carrer. I això també vol dir menys delictes.

En el cas de Lloret, d’un any a l’altre els delictes han caigut més de la meitat (en concret, un 53,6%, passant de 3.507 a 1.629). Entre les raons que ho expliquen, novament, una és la pandèmia: la Costa Brava Sud -molt oberta al visitant estranger- va ser un dels territoris que més va patir la davallada del turisme.

Si es mira per tipologies, a Lloret de Mar destaquen els descensos de fins al 73% en furts (de 1.388 es passa a 372), del 63% en robatoris amb força a domicilis o comerços (de 377 a 136) i del 62% en el cas dels atracaments (de 92 a 35).

La nota discordant, però, es troba amb els delictes sexuals, perquè si bé les agressions baixen un 35% (de 20 es passa a 13), durant el 2020 a la vila s’han registrat més violacions (de les 4 del 2019 es passa a les 6 del 2020).

En el conjunt de les comarques gironines, de totes les tipologies delictives, les que registren un descens més acusat (en una franja que va entre el 32 i el 38%) són els furts, els robatoris i les lesions. Per exemple, durant el 2020 a comarques gironines es van registrar 3.132 robatoris amb força, dels quals 2.289 van ser en habitatges (l’any anterior, se’n van comptabilitzar gairebé 5.000 i més de 3.500, respectivament).

L’estadística també recull que a la demarcació hi va haver 754 assalts o atracaments (al 2019, van ser-ne més de 1.100), 271 delictes de lesions (l’any anterior, 438) i 8.365 furts (al 2019, 12.400).

En paral·lel a aquestes tipologies, els delictes sexuals també han anat a la baixa. En concret, durant el 2020, a comarques gironines se’n van denunciar 230, un 25,8% menys. El descens, però, és menor en el cas d’aquelles agressions que van acabar en violació. Perquè es passa de les 52 del 2019 a les 45 de l’any passat (un 13,5% menys).

El balanç també recull com, al llarg de l’any passat, a la demarcació hi va haver set crims, entre els quals la dona morta a mans de la seva parella a Lloret de Mar.

L’estadística del Ministeri de l’Interior també revela que, durant el 2020, els únics delictes que han anat a l’alça a la demarcació són les temptatives d’homicidi o assassinat. S’ha passat de quinze a setze. Per últim, els casos de tràfic de drogues –aquí, s’hi inclouen les plantacions de marihuana- també han baixat, tot i que molt per sota de la mitjana. Se n’han registrat 389, un 10,4% menys que al 2019 (quan van ser-ne 434).

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.