24.4 C
Lloret de Mar
La pel·lícula 'Libertad', rodada a la Costa Brava (Fotogramas).

Lloret de Mar i Blanes promocionaran al Festival de Cannes les localitzacions de la Costa Brava Sud

El film de Clara Roquet ‘Libertad’, rodat a les dues viles, ha estat seleccionat al certamen, a on s’oferirà una recepció per donar a conèixer la Costa Brava Sud com a plató de rodatge.

La pel·lícula 'Libertad', rodada a la Costa Brava (Fotogramas).

Darreres Notícies

Lloret de Mar i Blanes promocionaran les localitzacions de la Costa Brava Sud al festival de Cannes, amb motiu de la selecció de la pel·lícula ‘Libertad’, de Clara Roquet, a dins del certamen, la qual ha estat rodada a les dues viles.

Des dels inicis del cinema, el rodatge de pel·lícules ha servit en molts casos per descobrir entorns naturals que han contribuït a atraure visitants i donar a conèixer atractius racons que potser encara eren desconeguts inclús per veïns propers. Això ha contribuït també a què els cineastes triïn sovint determinats escenaris naturals per la bellesa del seu entorn, que contribueix a donar més força a un art que és essencialment visual.

Aquest és el cas de les dues viles veïnes, Lloret de Mar i Blanes, que des de principis del segle XX han estat platós de rodatge de conegudes produccions que ara són memòria visual històrica. Una de les pel·lícules rodades recentment a cavall de les dues poblacions ha estat ‘Libertad’, l’òpera prima de Clara Roquet.

La directora Clara Roquet, al rodatge de 'Libertad'.
La directora Clara Roquet, al rodatge de ‘Libertad’.

La notícia que el film havia estat seleccionat per a la ‘Semaine de la Critique’ del 74è Festival de Cannes, que tindrà lloc a la localitat francesa del 6 al 17 de juliol, va motivar que la Catalunya Film Commission proposés als Ajuntaments de Lloret i Blanes participar en una acció promocional. La ocasió és única, i per tant els dos consistoris van tenir clar que era una oportunitat que no podien deixar escapar.

Fruit d’aquesta motivació, s’ha organitzat una acció comunicativa conjunta. Un d’ells serà la recepció que es farà el 10 de juliol, coincidint amb la clausura del ‘Marché du Film’. L’acte serà obert a la participació de tots els delegats estrangers assistents a les activitats professionals del Festival de Cannes, amb una previsió d’assistència de més de 100 persones.

Festival de Cannes

Aprofitant l’avinentesa, els Ajuntaments de Lloret de Mar i Blanes, conjuntament amb la Catalunya Film Commission, han organitzat un còctel català amb dos objectius. D’una banda, celebrar la selecció del film català ‘Libertad’, a la Semaine de la Critique, i de l’altra donar a conèixer Catalunya com a espai de rodatge i, especialment, les localitzacions de la Costa Brava Sud que van inspirar i acollir el rodatge del film rodat durant l’estiu del 2019.

spot_img

El + Vist