17.9 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar obre un procés participatiu pel Dia Internacional de la Llengua Materna

Serà el proper 21 de febrer, en què es pintarà un mural amb el vers d’un poema, traduït en diferents idiomes i que triaran els veïns.

La paret a on es pintarà el mural amb el vers escollit pels veïns.
La paret a on es pintarà el mural amb el vers escollit pels veïns.

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha obert un procés participatiu amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna. Serà el proper 21 de febrer, en què es pintarà un mur amb l’objectiu de deixar constància de la diversitat lingüística del municipi.

servicios profesionales jimenez

El mural, que es pintarà al carrer Pla de Carbonell, a davant de la rotonda de la riera, inclourà el vers d’un poema. Estarà traduït en diferents idiomes, i la creació del mural anirà a càrrec de l’artista Borbála Rámpay.

cartell dia mundial llengua materna

Com que Lloret és una ciutat inclusiva i diversa, l’Ajuntament proposta als veïns que triïn el vers del poema “Soc d’allà, soc d’aquí” de l’autor palestí Mahmoud Darwish.

La iniciativa -que forma part de la Capital de la Cultura Catalana- compta amb el suport de l’Oficina de Català i del Pla Local de Ciutadania (PLAC) del departament de Benestar i Família. Cesca Cornellà, directora de l’oficina, anima “els nostres alumnes que participin activament, que triïn el vers que s’escriurà per ser gravat i també per ajudar en dibuixar el mural”.

Laura Bernà, tècnica de Ciutania, assenyala que “és una acció de sensibilització ciutadana, que fomenta la convivència”. Afegeix que a Lloret es parlen 56 llengues maternes.

Les persones interessades han de participar a través del portal web www.lloret.cat. El procés, que ja és obert, es tancarà el 4 de febrer.

spot_img

El + Vist