Divendres, 22 gener 2021
14.2 C
Lloret de Mar
Presentació del SAI

Lloret de Mar posa en marxa el Servei d’Atenció Integral al col·lectiu LGTBI

Aquest dimarts s'ha signat l'acord entre l'Ajuntament i el departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Presentació del SAI

Darreres Notícies

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

El CH Lloret juga aquest diumenge contra el Taradell

Immersos en la zona de descens, els homes de Xavi Albet disputen un nou partit vital en les seva lluita per la permanència.

Avui hi ha jornada de donació de sang al Teatre

La campanya ha començat aquest dijous al centre cívic del Rieral, on es van recollir 50 donacions, set de les quals per primer cop, i 3 oferiments (donacions que per una raó o altre no es poden efectuar), a més d'una referència de donació de medul·la òssia.

Entra en funcionament a Lloret de Mar el Servei d’Atenció Integral al col·lectiu LGTBI (SAI), de persones lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals. El servei ja funciona, ubicat al primer pis de la Casa de la Cultura, on hi ha el punt d’atenció a les dones.

Moment de la signatura del conveni

Aquest dimarts s’ha signat l’acord entre l’Ajuntament i el departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, que permet impulsar aquest SAI, el qual passa a formar part d’una xarxa d’àmbit català.

El SAI ofereix assessorament jurídic, psicològic, informació personalitzada i un espai de sensibilització. Va adreçat a persones que pateixin o estiguin en risc de patir discriminació o violència per la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere. El SAI és també un servei d’informació sobre la diversitat al voltant de l’orientació sexual i la identitat de gènere, i especialment per prevenir l’anomenada LGTBIfòbia.

Jordi Sais, regidor d’Acció de Govern, destaca que la voluntat del consistori és impulsar polítiques perquè les persones puguin viure una vida plena sense que la seva orientació sexual o la identitat de gènere hagin de comportar cap impediment. Mònica Cunill, regidora de la Dona, afegeix que aquestes polítiques no s’adrecen a un col·lectiu només sinó al conjunt de la societat. La directora general d’Igualtat, Mireia Mata, ha volgut explicar que es treballa per garantir els drets del col·lectiu LGTBI, que són els drets de tothom.

El SAI és un recurs que es posa en funcionament per donar resposta a situacions de discriminació, i també, a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació a la diversitat sexual i de gènere, i consolidar-se com a referent local LGTBI. Isabel Arnaud, que és transsexual, a qui vam entrevistar fa unes setmanes al programa Amb veu pròpia, valora en termes molt positius el nou servei.

La regidoria de la Dona, que es passarà a dir regidoria d’Igualtat, ha editat uns díptics informatius sobre el Servei d’Atenció Integral al col·lectiu LGTBI. També es faran campanyes de sensibilització i prevenció. En l’actualitat hi ha 60 punts de SAI arreu del territori català i s’espera arribar a un centenar.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".