21.6 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar se suma al projecte europeu “Greentour”, com a destinació pilot

Lloret Turisme participa fins avui en una primera trobada d’Oficines d’Intel·ligència Turística de les Destinacions Espanyoles, que té lloc a Andalusia.

La platja gran de Lloret, amb banyistes, en una imatge d'arxiu (La Selva Turisme).
La platja gran de Lloret, amb banyistes, en una imatge d'arxiu (La Selva Turisme).

Darreres Notícies

Lloret de Mar se suma al projecte europeu “Greentour”, com a una de les destinacions pilot, per millorar els mètodes de gestió del patrimoni natural i cultural. El projecte el financia un programa que engloba el sud i oest d’Europa, amb una durada prevista de 28 mesos i un pressupost d’1.172.000 euros.

Greentour aborda diverses accions d’innovació, com metodologies per promoure l’economia circular al sector turístic o l’etiquetatge ecològic per avaluar els impactes ambientals amb una perspectiva de cicle de vida. Eli Keegan, gerent de Lloret Turisme, assenyala que “Lloret serà un camp de proves amb uns quants establiments que analitzaran les despeses que fan els clients, per avaluar l’impacte en el destí”.

Turistes al passeig marítim, al 2019.

A través d’aquest projecte, es volen crear aliances entre destinacions turístiques -incloent ubicacions reconegudes com a patrimoni de la UNESCO- a Espanya, França, Andorra i Portugal. L’objectiu es avançar cap a un nou model ambiental, econòmic i social, amb el compromís del consumidor amb l’entorn on es desenvolupa l’activitat turística.

El consorci el formen 9 socis d’Espanya, França, Portugal i Andorra. Hi ha territoris, institucions, però també destins locals com Lloret.

D’altra banda, Lloret Turisme participa fins avui en una primera trobada d’Oficines d’Intel·ligència Turística de les Destinacions Espanyoles, que té lloc a Andalusia. Al llarg de la setmana, s’han presentat un seguit de projectes, relacionats amb el Big Data, i s’han compartit experiències i coneixements.

Estand de Lloret a la fira B-Travel.

Però l’activitat no s’atura aquí. El passat cap de setmana Lloret ha estat present a la B-Travel de Barcelona, el certamen de turisme de proximitat per excel·lència a la capital catalana. La presència en aquesta fira, oberta al públic final, ha servit perquè la destinació promocionés tota l’oferta, amb les activitats culturals i naturals que s’han preparat per aquesta temporada.

spot_img

El + Vist