25.9 C
Lloret de Mar

“Lloret de Mar té personalitat pròpia amb un component turístic molt benvingut”

Així resumeix el conseller Giró la seva experiència a la diada de Santa Cristina.

Darreres Notícies

“Lloret de Mar té una personalitat pròpia amb un component turístic molt benvingut”. Tot plegates viu en la diada de la Festa Major de Santa Cristina, “una experiència molt bonica”. Així ha resumit el conseller Jaume Giró la seva estada a Lloret amb motiu del 24 de juliol, on ha vingut per primer cop.


La jornada de Santa Cristina ha estat un èxit, ja que la totalitat dels actes s’ha dut a terme amb plena normalitat i amb autoritats convidades com els consellers Giró i Torrent. L’alcalde Jaume Dulsat es mostrava “feliç, una diada fantàstica”.

El conseller Giró, entrevistat per la ràdio
El conseller Giró, entrevistat per la ràdio

Les protagonistes de la diada no van ser altres que les obreres Cristina Batlle, Maria Melet, Gemma Carbonell i Marina Urpí, que estaven “emocionades i ho estem passant molt bé, tot va molt ràpid”.


Les obreres, que al matí van anar agafades de la mà dels angelets, van estar acompanyades en tot moment dels seus balladors: Romà Martí, Gerard Simeón, Romà Zapata i Pol Solé, els quals han viscut la festa “des d’un altre angle, s’ha de ballar si en tens l’oportunitat”.

L’organització de la diada recau en l’obreria de Santa Cristina. Arseni Frigola, Obrer major, qui durant la missa va recordar totes les persones que ja no hi són.


Una de les imatges que hem pogut recuperar és la de l’estofat popular a la plaça del Pi de Santa Cristina, on se’n van servir més de 1.000 racions, segons exposa el cuiner Manel Soria.

diada 2 1
Les autoritats, a la missa solemne

A més dels consellers Giró i Torrent, un altre convidat d’excepció va ser l’exconseller Jordi Turull, qui ja havia vingut a la Festa Major de Santa Cristina al 2017, que qualifica “de festa que fa molt de goig, de gran devoció marítima i espiritual”.

abat 1
L’abat emèrit Josep Maria Soler oficiant la missa solemne

Qui va venir per primer cop va ser l’abat emèrit de Montserrat, Josep Maria Soler, qui va oficiar la missa solemne juntament amb mossèn Martirià. El motiu és que ha substituït el Bisbe de Girona, que va morir fa uns mesos. Soler reconeix que “tot el que m’havien dit era veritat però la realitat ho supera”.

diada 4 1
Processó marítima

El passat diumenge es va viure una emocionant regata s’Amorra Amorra, que en homes va guanyar Santa Cristina i en dones, el club de rem Hotelers.

diada euforia 1
Els concursants d’Eufòria, al Ball de Plaça

A la tarda, es va descobrir el secret més ben guardat de la festa major: els preciosos vestits de les Obreres, que van oferir el Ball de Plaça, amb uns espectadors d’excepció: els eufòrics Laura, Scorpio i Edu.

spot_img

El + Vist