7.4 C
Lloret de Mar

Lloret és un dels municipis que acull l’estrena de la pel·lícula ‘Patria’, aquest divendres

L'associació Espai Setè Art -coproductora del film- projectarà la pel·lícula al teatre municipal a les 21.30 hores i es preveu l'assistència del director i els actors principals.

Miquel Sitjar, a 'Pàtria'
Miquel Sitjar, a 'Pàtria'

Darreres Notícies

Lloret de Mar és una de la cinquantena de sales catalanes que aquest vespre acullen l’estrena de la pel·lícula Pàtria, dirigida per Joan Frank Charansonnet. Ell mateix ha explicat que és una casualitat la coincidència amb el dia en què s’han fet públiques la data i la pregunta del referèndum. Tot i així, reconeix que no podria haver sortit en un dia millor.

servicios profesionales jimenez

En aquest sentit, assegura que la metàfora de la pel·lícula és molt clara i vol arribar a la conclusió que els catalans estem plenament capacitats de decidir el nostre futur.

Amb les preestrenes i la presència en diferents festivals de cinema, ja han vist la pel·lícula unes 2.000 persones. I el director està molt satisfet de la resposta, que creu que és molt bona.

Pàtria explica els orígens de Catalunya i en concret narra la llegenda d’Otger de Cataló. Les seves gestes i aventures, situades al segle VIII, són transmeses oralment a un monjo, 700 anys després. Per aquest motiu, el film va endavant i endarrere en els segles.

La pel·lícula s’ha rodat al Berguedà, el Solsonès i l’Empordà. El repartiment l’encapçala Miquel Sitjar, que encarna l’heroi Otger de Cataló.

Pàtria ha rebut el guardó com a millor film de parla no anglesa al festival internacional de Niça, a França. Va tenir dues nominacions més dins la mateixa categoria: a millor director i actor protagonista.

L’estrena, aquesta nit al teatre de Lloret, va a càrrec de l’associació Espai Setè Art, que l’ha coproduït. S’hi esperen el director i els principals intèrprets. El passi començarà a dos quarts de deu de la nit.

Encara hi ha entrades disponibles al preu de sis euros. S’han de comprar al Disc Club o bé a taquilla. Pàtria es projectarà de nou a Lloret dilluns i dimarts vinent.

spot_img

El + Vist