22.6 C
Lloret de Mar
Un comptador (Endesa)

Lloret, el municipi amb més comptadors socials de Catalunya

Tot i així és una xifra baixa, perquè n'hi ha molt pocs arreu de Catalunya. La regidora d'Habitatge argumenta que hi ha aspectes a polir en el conveni entre la Generalitat i Endesa.

Un comptador (Endesa)

Darreres Notícies

Lloret de Mar és el municipi català que té instal·lats més comptadors socials. En total, n’hi ha 9. Tot i així, és una xifra molt baixa, ja que les entitats socials denuncien que en els últims dos anys només s’han instal·lat 44 comptadors a tot Catalunya.

La idea d’instal·lar comptadors socials sorgeix arran d’un conveni de la Generalitat i Endesa perquè les famílies que viuen en un habitatge ocupat puguin tenir garantida l’electricitat sense necessitat de punxar-la, amb tots els riscos que això comporta.

Fins ara, però, se n’han instal·lat pocs. La regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez, argumenta que el motiu és que el conveni té “alguns punts que caldria polir”. El primer de tots és que la sol·licitud l’han de fer tant la persona usuària com el treballador social. Un fet que complica les coses, ja que pot comportar “inseguretat jurídica” per als professionals.

“Genera inseguretat jurídica perquè estem parlant d’ocupació de pisos que no són legals i, d’alguna manera, els treballadors socials no han d’avalar aquesta instal·lació de comptadors”

Jennifer Pérez

A més a més, per sol·licitar el comptador social és necessari que un lampista avali que la instal·lació elèctrica compleix les mesures de seguretat necessàries i aquest cost no es pot subvencionar des de l’administració. Això també dificulta que famílies sense recursos puguin tirar endavant el tràmit.

“Hi ha famílies que voldrien tenir un comptador social, però no poden perquè la instal·lació no compleix els requisits o bé no tenen capacitat econòmica per pagar el certificat del lampista o no tenen capacitat econòmica per assumir el pagament de les factures posteriors”

Jennifer Pérez

La regidora matisa que els comptadors socials no impliquen que la factura sigui gratuïta, sinó que els usuaris han d’assumir-ne el cost. Això sí, si ho necessiten, poden sol·licitar les bonificacions pertinents de manera paral·lela.

spot_img

El + Vist