10.8 C
Lloret de Mar

Lloret en Comú entrega a Ioia Ramos el premi L’Espurna Honorífic

Els guardons, que s'han entregat aquest diumenge, també han reconegut diferents sectors dels serveis essencials.

Darreres Notícies

Ioia Ramos ha rebut el Premi L’Espurna Honorífic d’aquest 2020. Els guardons de Lloret en Comú s’havien d’entregar l’1 de maig, Dia del Treballador, però es van haver de posposar per la pandèmia i, a més, s’han adaptat a la realitat que vivim.

En aquest sentit, l’acte de lliurament s’ha fet aquest diumenge amb un format reduït i aforament limitat, a l’exterior del centre cívic del Rieral. A més, els guardons han reconegut diferents sectors que es consideren serveis essencials i que tenen un paper clau en la pandèmia.

El premi més destacat, però, ha estat l’honorífic, que cada any s’entrega a una persona que ha tingut molta dedicació dins de la formació, ara Lloret en Comú, però que va néixer com a ICV – EUiA. Ioia Ramos ha recollit el guardó molt sorpresa, emocionada i agraïda.

La resta de premis, com diem, han volgut reconèixer la feina que fan diferents serveis essencials per fer front a la pandèmia. Un d’ells ha estat per al sector sanitari i han recollit el premi dues infermeres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que han posat de relleu la feina que fa tot el col·lectiu i han reclamat que se’ls tingui en compte tot l’any i no només ara que hi ha una pandèmia.

Un altre dels guardons ha estat per als empleats de la neteja d’edificis públics i han recollit el premi membres de l’equip de neteja de l’hospital sociosanitari i l’asil Nicolau Font. I un altre col·lectiu de la neteja que ha recollit un premi és el de la neteja viària.

Els Makers Lloret també han tingut un paper molt rellevant per lluitar contra la pandèmia. Van estar molt actius durant el confinament ajudant a fabricar material sanitari i també han recollit un dels premis L’Espurna.

I també s’ha entregat un guardó al sector del comerç.

L’acte d’aquest diumenge a la tarda ha comptat amb la presència de Laura López, diputada dels comuns al Congrés de Diputats, que ha posat de relleu la necessària feina que estan fent els serveis essencials des que va començar la pandèmia. “Veníem d’uns governs de dretes amb moltes retallades i, per tant, partíem d’una situació molt dolenta. I allà on no han arribat els poders públics per la situació que estàvem arrossegant, doncs hi ha arribat la voluntat de les persones com les que s’han reconegut avui”, ha dit López.

L’acte l’ha presentat la regidora de Lloret en Comú, Stella González, que ha recordat que els premis s’entreguen des del 2009. La revista L’Espurna, però, ja té setze anys. Des que es va crear, se n’han editat 40 números i dos extres. Als inicis se n’editaven 500 exemplars i avui en dia ja s’arriba als 10.000, amb l’objectiu de poder explicar a la ciutadania tota la feina que fa la formació.

Ioia Ramos, Esther Caraballo, Lucrecia Castro, Maria José Gómez, Yaiza Hernández i Laura López
spot_img

El + Vist