21.6 C
Lloret de Mar

Lloret en Comú i Força Lloret fan propostes per reactivar la destinació

Critiquen que el govern no els hagi comunicat el pla de preparació de la destinació abans de fer-lo públic.

'Comuns' i Força Lloret, en un plenari anterior
'Comuns' i Força Lloret, en un plenari anterior

Darreres Notícies

Lloret en Comú i Força Lloret fan públiques un seguit de propostes amb l’objectiu de reactivar l’economia de la destinació, davant la crisi originada per la COVID-19, i critiquen les formes del govern municipal en no comunicar a l’oposició el pla de preparació de Lloret de Mar als protocols de salut i de seguretat de cara a l’estiu, abans de fer-lo públic.

Lluïsa Baltrons, de Força Lloret, afegeix que “trobem a faltar mesures per a les persones i en el ple del govern s’ha obviat la col·laboració dels sanitaris per fer front als possibles casos sospitosos dels visitants”.

Parlem de les propostes. Una de les més destacades dels ‘comuns’ passa per elaborar una campanya d’àmbit estatal per captar treballadors que hagin estat en la primera línia en la lluita contra la pandèmia, com sanitaris, policies, transportistes, netejadors o empleats de supermercats.

Lloret en Comú proposa als hotelers que contractin més personal, donat que -amb el pla integral que per adaptar la destinació als nous protocols de seguretat i higiene- s’hauran de netejar i desinfectar més les habitacions. Miguel Gracia, el portaveu del grup municipal, argumenta que “aquesta situació no ha d’afegir més càrrega de feina a les cambreres de pisos i demanem que als hotelers que contractin més gent”.

Els comuns també proposen declarar totes les platges de la vila lliures de fum, instal·lar dispensadors d’hidrogel desinfectant en espais públics, demanar a Costes l’ampliació de les terrasses que hi ha a la sorra i una ajuda de 200 euros als autònoms que volen obrir un nou negoci.

Pel que fa a Força Lloret, fa una vintena de propostes de caire social i econòmic, com crear una oficina per tramitar els ajuts així com un pla de conciliació familiar i laboral, a més de la reducció en un 50% de la taxa que paguen els serveis de platja.

spot_img

El + Vist