6.7 C
Lloret de Mar

Podem de Lloret està gratament sorpresa dels resultats de diumenge

En Comú Podem va ser el grup més votat, per davant del PSC i C's.

Eleccions al Pompeu Fabra
Eleccions al Pompeu Fabra

Darreres Notícies

Les formacions lloretenques han felicitat la secció local de Podem pels resultats a les eleccions generals de diumenge. I és que el partit encapçalat per Pablo Iglesias era la primera vegada que es presentava a unes generals i a Lloret, així com al conjunt de Catalunya, va ser el més votat. En concret, va obtenir gairebé el 22% dels vots.

El portaveu local, Paulino Gracia, està molt satisfet amb aquests resultats que assegura que no esperava que fossin tan bons.

El portaveu d’ICV – EUiA, Xavier Rodríguez Pacios, ha recordat que a Catalunya la coalició estava integrada dins del grup En Comú Podem i ha lamentat que no es fes igual a la resta de l’Estat.

La segona força més votada va ser el PSC, amb poc més del 19% dels vots. El portaveu a Lloret, Antonio Lorente, reconeix que els socialistes no passen per un bon moment però assegura que aquests resultats demostren que encara hi ha moltes persones que confien en el partit.

A banda de En Comú Podem, l’altra formació que es presentava per primera vegada a les eleccions estatals és C’s, que a Lloret va rebre una mica més del 17% dels vots. El representant del partit a la vila, Jordi Hernández, creu que és un resultat satisfactori.

A C’s els segueixen Democràcia i Llibertat, amb gairebé el 13% dels vots. L’alcalde, Jaume Dulsat, de Convergència, recorda que la victòria convergent del 2011 va ser una excepció a les generals i, per tant, creu que els resultats d’aquest any ja es podien preveure una mica.

Molt a prop van quedar ERC, amb el 12’12%, i el PPC, amb el 12’04%. El portaveu republicà, Jordi Orobitg, reconeix que li hauria agradat rebre més vots, però és conscient que a Lloret sempre els costa.

Enric Martínez, portaveu del PPC, agraeix a les persones que van confiar en ells i se centra en valorar de manera molt positiva l’elevada participació. Martínez també ha mostrat la seva satisfacció pel fet que en el conjunt de l’Estat el PP va ser el guanyador de les eleccions i confia en què en els propers dies l’equip de Mariano Rajoy aconseguirà crear un govern estable.

Amb molts menys vots, hi ha UDC (1,42%) i PACMA (1,26).

Pel que fa a la participació, va arribar al 64,55%, set punts per sobre que als comicis generals del 2011. El portaveu del MILLOR, Marc Fuertes, lamenta que la participació a les municipals fos més baixa.

De la jornada també podem destacar que hi va haver 81 vots en blanc i 94 nuls.

spot_img

El + Vist