5.6 C
Lloret de Mar
Un dels blocs de formigó, a la riera

Lloret manté una setmana més les mesures de seguretat arran dels atemptats

Avui, al mercat setmanal, s’han instal·lat blocs de formigó i s’ha reforçant la presència policial.

Un dels blocs de formigó, a la riera

Darreres Notícies

Lloret ha decidit mantenir una setmana més les mesures de seguretat adoptades el passat divendres, arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Es tracta de mesures de prevenció, que s’han dut a terme en altres municipis catalans, i que passen per restringir el trànsit rodat al centre de la vila.

En concret, es mantenen els blocs de formigó a la plaça de la Vila, passeig Verdaguer, a la riera i en els accessos a l’illa de vianants, on no baixen les pilones que permeten el pas dels vehicles de quatre rodes. De matinada es restringeix la circulació a la riera i al passeig Verdaguer, però es permet el pas de les motos i altres vehicles de dues rodes. A més, avui, dia de mercat setmanal, també s’han instal·lat blocs de formigó (anomenats New Jerseys) de protecció i s’ha reforçant la presència policial a la zona del Rieral.

En aquest sentit, l’alcalde de Lloret ha destacat la “utilitat” d’aquestes mesures ja que considera que “faciliten detectar qualsevol anomalia a la via pública i permeten més control a la policia”.

Si això passa a l’àmbit públic del municipi, en el sector privat –en hotels, discoteques, restaurants i comerços- s’ha demanat que s’incrementi la seguretat. Jaume Dulsat opina “sembla normal dins d’un context anormal amb un nivell de 4 sobre 5 d’alerta antiterrorista, en un destí turístic com el nostre cal donar la màxima seguretat als nostres visitants“. Dulsat conclou que per als visitants és important “sentir-se segurs” a Lloret.

D’altra banda, les entitats municipalistes de Catalunya han fet una crida a les administracions locals perquè participin en la manifestació convocada pel Govern i l’Ajuntament de Barcelona, el proper 26 d’agost, a la capital catalana, amb el lema ‘No tinc por‘.

Jaume Dulsat assenyala que hi serà present, no només com a alcalde de Lloret, i defensa que ha de ser una manifestació per sobre dels colors polítics. Afegeix que l’acte es fa per “dignificar el dret humà de viure en pau i amb respecte, hi ha de ser tothom, de totes les ideologies“.

La del proper dissabte serà una marxa solidària per condemnar els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i mostrar la solidaritat i el condol a les víctimes dels atacs. La convocatòria es fa també per demostrar que la societat catalana i els governs locals estan fermament compromesos amb la defensa de la convivència, la pluralitat i la democràcia. Afegeixen que cap acte de terror no torçarà aquest compromís amb la pau i la llibertat.

La concentració començarà als Jardinets de Gràcia i arribarà fins a la Plaça de Catalunya. Serà el proper dissabte i començarà a les 18 hores.

spot_img

El + Vist