15.4 C
Lloret de Mar

Lloret no oblida que Ucraïna està en guerra, quan ja fa sis mesos que dura el conflicte

Aquest dijous, la concentració setmanal de la Plataforma per la Pau ha recordat que fa mig any que dura la guerra i, a més, ahir es va commemorar el dia de la independència d'Ucraïna.

-

Fa ja mig any que va esclatar la guerra a Ucraïna i la població de Lloret de Mar no ho oblida. Per això s’ha tornat a concentrar a la Plaça de la Vila, on cada dijous es fa un minut de silenci en record a les víctimes del conflicte.

Aquest cop, l’assistència ha estat més elevada per la crida que s’ha fet a les xarxes socials coincidint amb els sis mesos de conflicte i també amb la commemoració del dia de la independència a Ucraïna.

Una lloretenca amb arrels ucraïneses que no es perd mai la cita és Olena Demyanchuk, que a l’inici del conflicte va acollir familiars, però al cap de tres mesos van decidir tornar al seu país. Segons l’Olena, han après a conviure amb la guerra.

“Al dia a dia no es parla i, de fet, parlo amb ells i fan plans i no en parlen, tot i que tinguin alertes aèries cada dia, les ignoren; suposo que és un instint de supervivència”

Olena Demyanchuk

Per a l’Olena és molt important mantenir les concentracions cada dijous per recordar que Ucraïna segueix patint una guerra i per compartir el patiment de les persones que la viuen de lluny.

També des de la Plataforma per la Pau, que convoca la ciutadania cada setmana, Maria Carme Bernat considera que és important seguir concentrant-se.

“La Plataforma per la Pau, des que va començar, hem vingut cada dijous per recordar i fer el minut de silenci per les víctimes per la guerra d’Ucraïna i per les víctimes que moren a tot el món per les guerres”

Maria Carme Bernat

Des de l’Ajuntament assenyalen que encara segueixen arribant molts desplaçats d’Ucraïna i, a més, molts dels que van venir fa mesos segueixen mancats de recursos. En aquest sentit, se segueix treballant per proporcionar-los tota l’ajuda possible des de l’administració.

“Tenim un dispositiu engegat amb especialitzats, atenem les persones, estem al peu del canó des del primer dia i ho continuarem estant fins al dia que tot acabi”

Arantxa Jiménez

A la concentració d’aquest dijous, s’ha llegit un manifest, s’ha fet un minut de silenci i s’ha cantat l’himne d’Ucraïna.

- Publicitat -