18.1 C
Lloret de Mar
El llaç, pintat amb els colors de la bandera LGTBI

Lloret pinta el llaç per commemorar el Dia de l’Orgull LGTBI

El llaç està pintat amb els colors de l'arc de Sant Martí. A més, l'Ajuntament ha organitzat una sèrie d'actes commemoratius diumenge vinent, 4 de juliol, a les 20 hores a la plaça Germinal Ros.

El llaç, pintat amb els colors de la bandera LGTBI

Darreres Notícies

Lloret se suma avui, 28 de juny, a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+. Per això l’Ajuntament ha pintat amb els colors de l’arc de Sant Martí el llaç de la rotonda on conflueixen les avingudes Vila de Blanes i Just Marlès. Els actes centrals de la commemoració, però, es duran a terme diumenge vinent, a les vuit del vespre, a la plaça Germinal Ros, davant del Teatre. 

La data recorda els disturbis d’Stonewall de l’any 1969, una sèrie de manifestacions espontànies i violentes contra una batuda policial la matinada d’aquell dia al bar que duia aquest nom: Stonewall Inn. Els fets van tenir lloc al barri novaiorquès de Greenwich Village i, des d’aleshores, cada 28 de juny es commemora el Dia de l’Orgull, per donar visibilitat al col·lectiu i amb la voluntat de reafirmar el sentiment d’orgull sobre les identitats i orientacions sexuals i de gènere tradicionalment marginades i reprimides. 

La regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, ressalta que encara hi ha molts països que condemnen l’homosexualitat i per això cal seguir commemorant la data. Pel que fa a Lloret, la regidora considera que és una població tolerant, tot i que reconeix que des de la regidoria cal seguir treballant molt

Per tant, avui el llaç quedarà pintat amb els colors del col·lectiu LGTBI i els actes de commemoració es faran diumenge, 4 de juliol, a les vuit del vespre a la plaça Germinal Ros. 

A més, la Biblioteca també s’ha sumat a la commemoració de l’efemèride, amb una selecció de llibres relacionats amb el col·lectiu i una sèrie de cadires amb els colors de l’arc de Sant Martí.

La Biblioteca se suma a la commemoració del Dia de l'Orgull LGTBI
La Biblioteca se suma a la commemoració del Dia de l’Orgull LGTBI
spot_img

El + Vist