21.3 C
Lloret de Mar
Presentació del Pla d'Ordenació d'Incendis Forestal, de Lloret i Blanes.

Lloret presenta el Pla d’Ordenació Forestal

És una eina pionera a Catalunya per prevenir incendis, que l'Ajuntament ha redactat amb el municipi veí de Blanes.

Presentació del Pla d'Ordenació d'Incendis Forestal, de Lloret i Blanes.

Darreres Notícies

L’Ajuntament presenta el Pla d’Ordenació Forestal, una eina de prevenció d’incendis pionera a Catalunya. El document, que ja està enllestit, comprèn els termes municipals veïns de Lloret de Mar i Blanes.

Lloret –que té 44 quilòmetres quadrats, una tercera part dels quals són boscos- n’és el principal promotor. El pla ha de permetre afrontar l’emergència climática, amb especial incidència en el risc d’incendi.

Però no només això. Es tracta d’un projecte que va més enllà, per tal d’unir els propietaris forestals del territori. La idea és donar sortida al volum de biomassa que hi ha, i que és elevat, per tal de generar ocupació estable durant tot l’any i fomentar una indústria vinculada a la sostenibilitat.

Jordi Orobitg, regidor d’Emergència Climàtica i Promoció Econòmica, especifica que “per l’Ajuntament el pla forma part d’una estratègia més ambiciosa, per abordar els efectes del canvi climàtic, però també per generar noves activitats econòmiques al voltant de la sostenibilitat”.

L’Ajuntament ha promogut la implantació d’una taxa de treballs forestals, que ha aconseguit l’adhesió de la majoria de les urbanitzacions. La voluntat és executar de forma coordinada diferents tasques per prevenir incendis.

A la vegada, ha promogut, des del Servei d’Ocupació Municipal, un curs de formació en treball forestals, supervisat per l’Agrupació de Defensa Forestal, amb la voluntat de dotar de personal format al sector i la pròpia ADF, i establir un calendari d’actuacions.

A més, s’han iniciat contactes amb diferents operadors per a que s’estableixin al municipi. Comptar amb una activitat econòmica que té la biomassa com a matèria primera és el principal “element tractor” que fa possible que els propietaris forestals hi trobin un incentiu.

El Pla d’Ordenació Forestal ja està redactat i s’ha presentat el passat 1 de març. El proper pas és que s’aprovi en el ple i sigui ratificat per altres administracions.

spot_img

El + Vist