6.7 C
Lloret de Mar

Lloret projecta ‘Fresa y chocolate’, la primera pel·lícula cubana que tracta el tema de l’homosexualitat

Una vintena de persones van assistir a la projecció, que es va fer amb motiu de la Fira dels Americanos. La pel·lícula, del 1993, va estar nominada als Oscar del '94 i va guanyar un premi Goya.

Mabel Arteaga
Mabel Arteaga

Darreres Notícies

Una vintena de persones van assistir divendres a la projecció de la pel·lícula Fresa y chocolate a la sala polivalent de la biblioteca. L’organització va recaure en l’associació catalana Defensem Cuba, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lloret de Mar. Una projecció que es va fer amb motiu de la Fira dels Americanos i que va comptar amb la presència de la cònsol general de Cuba a Barcelona, Mabel Arteaga.

De Fresa y chocolate, la cònsol va destacar que és molt interessant perquè, rodada el 1993, era la primera vegada que en una pel•lícula es tractava el tema de l’homosexualitat amb total naturalitat.

Es tracta d’una coproducció cubana, espanyola i mexicana, que va estar nominada als Oscar 1994 i va guanyar el Premio Goya a la millor pel•lícula estrangera de parla hispana.

Mabel Arteaga també va parlar de la Fira dels Americanos de Lloret, remarcant la importància que té reconèixer la vinculació que hi ha entre la cultura cubana i la catalana.

El consulat de Cuba a Barcelona és un dels cinc que hi ha a l’Estat espanyol i cobreix Catalunya, Aragó, País Valencià, Múrcia, Illes Balears i Andorra. En aquest territori, hi ha una comunitat registrada de més de 30.000 cubans.

spot_img

El + Vist