10.4 C
Lloret de Mar

Lloret recorda les víctimes de l’incendi de Los Pinares amb un format reduït per la Covid-19

Cada any es fa un sentit homenatge a les 21 persones, inclosos nens, que van perdre tràgicament la vida en l'incendi de l'any 1979, el qual va commocionar el país.

Darreres Notícies

La cinquena onada de la Covid-19 segueix provocant la suspensió d’actes festius. Un d’ells és la celebració de les festes de la urbanització Els Pinars, que s’han decidit anul·lar per segon any consecutiu.

El que sí s’ha mantingut és la tradicional ofrena floral en memòria de les víctimes de l’incendi de l’any 1979. Ha estat aquest diumenge, amb un format reduït. Hi han assistit uns pocs representants dels veïns i de l’Ajuntament, per evitar aglomeracions.

L’alcalde Jaume Dulsat, el regidor Edu Lopez, amb els representants de la urbanització

Ricard Amor, president de la Comissió de Festes de la urbanització Els Pinars, recorda que “cada any ve molta gent, que vol recordar la vintena de persones que va morir, però amb la pandèmia, igual que l’any passat, no volíem aglomeracions”.

Lloret de Mar recorda cada any la vintena de persones que va morir a l’incendi de la urbanització Los Pinares. Va passar més de 40 anys enrere, el 7 d’agost de 1979. A causa d’un foc que suposadament va ser provocat, una vintena de parcelistes, entre ells nens, van morir quan intentaven fugir de les flames.

Aquestes morts tràgiques van commocionar el conjunt del país. A més de mobilitzar els veïns, que van fer de voluntaris, va desplaçar el president de la Generalitat, Josep Tarradellas, i diversos ministres espanyols fins a Lloret.

Tot indica que va fer un foc provocat, però no es va trobar mai a cap culpable. Anys després dels fets, van ser jutjats els promotors de la urbanització, que van ser absolts.

Amb el pas dels anys, la situació de Los Pinares és força diferent. Hi ha diversos accessos i està preparada en cas d’incendi, amb sortides senyalitzades.

L'alcalde diposita l'ofrena floral al monòlit de la urbanització.
L’alcalde diposita l’ofrena floral al monòlit de la urbanització.

Pel que fa a les víctimes, compten amb dos monòlits en record seu: un situat a dins de Los Pinares i l’altre, inaugurat fa pocs anys, en una de les entrades.

spot_img

El + Vist