19.4 C
Lloret de Mar
Un tub d'escapament contaminant

Lloret s’adhereix al Pacte d’alcaldes per l’energia i el clima de la Comissió Europea

Això implica que l’Ajuntament es fa seus els objectius de la Unió Europea per l’any 2030 i adopta el compromís de reduir més del 40% de les emissions de CO2 en el seu territori al llarg de la propera dècada.

Un tub d'escapament contaminant

Darreres Notícies

Lloret de Mar s’ha adherit al Pacte d’alcaldes per l’energia i el clima, impulsat per la Comissió Europea. El ple ha donat suport a la iniciativa amb el suport de tots els grups, excepte Lloret en Comú, que ha estat molt crític.

La formació ha deixat clara la seva aposta per l’eficiència energètica i la sostenibilitat, però el portaveu, Miguel Gracia, ha estat molt crític en considerar que es tracta de paper mullat, ja que el model econòmic actual, al qual donen suport els partits que porten el punt a votació, no és gens sostenible.

La resta de grups, però, han donat suport a la proposta i, per tant, Lloret s’ha adherit a aquest pacte que, entre altres coses, implica que l’Ajuntament es faci seus els objectius de la Unió Europea per l’any 2030 i adopti el compromís de reduir més del 40% de les emissions de CO2 en el seu territori al llarg de la propera dècada. Per aconseguir-ho es treballarà en la millora de l’eficiència energètica i un major ús de fonts d’energia renovables.

A més, l’Ajuntament es compromet a elaborar un Pla d’Acció pel Clima i l’Energia en un termini màxim de dos anys. Després, es farà un informe de seguiment cada dos anys per avaluar els objectius.

El 2013, el ple ja va aprovar l’adhesió al Pacte d’alcaldes, però ara s’hi ha tornat a sumar, ja que han variat els objectius i els compromisos, per adaptar-se a les necessitats mediambientals actuals.

En l’exposició al ple, el regidor d’Emergència Climàtica, Jordi Orobitg, ha recordat que l’aposta de Lloret per la sostenibilitat ve de fa molts anys. De fet, va ser un dels primers municipis que va comptar amb una Agenda XXI.

A més, el 2016, el ple va aprovar definitivament el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible de Lloret de Mar (PAES); i, el 2020, es va aprovar la Declaració d’emergència climàtica i el compromís a iniciar el procés de transformació social i assegurar la plena consecució dels objectius generals establerts en aquesta Declaració.

spot_img

El + Vist