12.3 C
Blanes
Prova d'atletisme adaptat.

Lloret, seu del Campionat de Catalunya d’atletisme adaptat

La cita, reconeguda pel Comitè Paralímpic Internacional, reunirà prop de 200 esportistes vinguts d’arreu de Catalunya (de Barcelona, rodalies, Girona o Olot).

Prova d'atletisme adaptat.

Darreres Notícies

Lloret de Mar és la seu, aquest diumenge, del Campionat de Catalunya d’atletisme adaptat, que arriba com una prova inclusiva on hi participaran atletes amb i sense discapacitat. La cita, reconeguda pel Comitè Paralímpic Internacional, reunirà prop de 200 esportistes vinguts d’arreu de Catalunya (de Barcelona, rodalies, Girona o Olot).

L’atletisme adaptat és una modalitat esportiva que compta amb la participació d’atletes amb tot el ventall de la diversitat funcional, amb discapacitats físiques, visuals i intel·lectuals. Les proves estan adaptades per tal de facilitar la seva execució.

El campionat inclou proves per a atletes invidents.
El campionat inclou proves per a atletes invidents.

Àngels Solà, directora tècnica de la Federació Esportiva Catalana de Persones amb Paràlisi Cerebral, argumenta que és positiu que competeixen plegats atletes amb i sense discapacitat. “Els hi serveixen de referent, és una motivació afegida”, apunta.

Entre els participants, cal destacar les presències de Xavi Porres i Martín Parejo, atletes invidents que busquen la mínima pels Jocs Paralímpics en el salt de llargada. A més, també hi haurà la participació local d’atletes de promoció, perquè coneguin l’esport adaptat en l’àmbit escolar.

Alguns dels membres de la selecció paralímpica d'Ucraïna, a les pistes l'any 2019.
Alguns dels membres de la selecció paralímpica d’Ucraïna, a les pistes l’any 2019.

La cita comptarà amb la col·laboració de 20 alumnes de l’Institut Rocagrossa, que ajudaran en tasques d’organització i de jutges. La competició es durà a terme aquest diumenge al matí a les Pistes d’Atletisme. Les proves començaran a dos quarts de deu del matí i acabaran a les dues de la tarda.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist