10.7 C
Lloret de Mar

Lloret tindrà un nou institut el curs vinent, però no serà institut-escola

El nou centre començarà a funcionar amb mòduls prefabricats als terrenys del Gran Palace, mentre que l'edifici definitiu es construirà a Sant Quirze.

Roda de premsa de divendres passat
Roda de premsa de divendres passat

Darreres Notícies

Lloret de Mar tindrà un institut nou el curs vinent. És el compromís de la Generalitat, que descarta de moment obrir també una nova escola al municipi. De fet, el que demanava l’Ajuntament era un nou institut-escola. El director de Serveis Territorials d’Educació de Girona, Martí Fonalleras, argumenta que aquesta és la millor opció.

El nou institut es construirà a la zona de Sant Quirze (NRLL)
servicios profesionales jimenez

Tot i que l’equipament definitiu es construirà a la zona de Sant Quirze, el curs vinent el centre començarà a funcionar, de manera provisional, en uns mòduls prefabricats als terrenys del Gran Palace. Preveuen acollir 60 alumnes provinents de totes les escoles de Lloret, que ja s’hi podran preinscriure al març amb el codi 17010700.

La fonamentació d’aquest espai anirà a càrrec del consistori, que hi aportarà 150.000 euros, mentre que la instal·lació dels mòduls serà assumida per la Generalitat. La previsió és que els barracons funcionin durant tres cursos.

Però aquesta no és l’única novetat respecte el proper curs escolar 2019-2020. Segons fonts d’Educació, hi haurà dos grups nous de P3, que aniran ubicats respectivament a les escoles Esteve Carles i Pompeu Fabra, i en aquest darrer centre s’hi afegirà un altre grup a 5è de Primària. Són el que s’anomenen ‘bonys’.

L’alcalde, Jaume Dulsat, valora de manera positiva poder comptar amb un nou centre de secundària, tot i que des del Govern municipal seguiran treballant perquè el futur institut s’acabi convertint en institut-escola. Com a positiu, l’alcalde també apunta que l’obertura d’un nou institut permetrà al Rocagrossa i el Coll i Rodés ampliar la seva oferta de cicles formatius.

El futur institut serà el primer centre nou a Lloret de Mar en els últims vuit anys.

Un altre tema que els governs municipal i català tenen entre mans és atorgar la màxima complexitat a l’escola Pere Torrent. Tot i que des de la Generalitat no s’ha fet oficial, l’alcalde assegura que el Govern s’ha compromès a tractar l’escola com si fos de màxima complexitat a partir del curs vinent.

Els centres de màxima complexitat tenen concessions concretes, com ara que les baixes dels professors es cobreixen des del primer dia o que les ràtios d’alumnes per aula són més baixes.

spot_img

El + Vist