27.2 C
Lloret de Mar
Façana marítima de Lloret de Mar.

L’òmicron i les noves restriccions fan anul·lar una part de les reserves a Lloret

Només hi ha una desena d'establiments oberts a la destinació durant aquestes dies de festes, segons fonts municipals.

Façana marítima de Lloret de Mar.

Darreres Notícies

L’explosió de casos per la variant òmicron i les restriccions actuals han fet anul·lar una part de les reserves als hotels de Lloret de Mar. Per aquest motiu, només hi ha una desena d’establiments oberts a la destinació durant aquestes dies de festes.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, lamenta la situació però “ens resignem a les mesures”. Assegura que per aquestes dates “la normalitat seria tenir una dotzena d’hotels oberts amb una ocupació elevada”.

L’alcalde assenyala que les actuals restriccions -com el toc de queda, reunions de màxim 10 persones i la mascareta a l’exterior- no són benvingudes però necessàries per intentar frenar l’actual variant, molt contagiosa.

Pel que fa al toc de queda, amb confinament nocturn d’1 a 6 de la matinada, aquest primer cap de setmana no hi ha hagut incidents a la vila. De fet, segons fonts municipals, no s’ha hagut de posar cap multa per no respectar el toc de queda.

Davant el que queda de festes, i amb les mesures vigents, l’alcalde apel·la al sentit comú dels veïns perquè siguin prudents a l’hora de celebrar aquests dies amb família i amics.

Amb el toc de queda a Catalunya, també ha tornat el certificat autoresponsable de mobilitat. Com les altres vegades que s’ha posat en marxa, aquest certificat és un document -digital o en paper- en què la persona s’identifica amb les seves dades personals i indica el motiu que justifica el seu desplaçament fora de casa.

D’aquesta manera, els cossos de seguretat poden verificar si el desplaçament que s’està fent en l’horari del toc de queda o confinament nocturn, d’1 a 6 de la matinada, està permès per la normativa vigent. És a dir, si és per un motiu justificat.

spot_img

El + Vist