4.8 C
Lloret de Mar
Esther López (amb un full a la mà), amb els membres de la PAH de Lloret

López denuncia incivisme en el bloc ocupat de Blanes

Esther López (amb un full a la mà), amb els membres de la PAH de Lloret

Darreres Notícies

Esther López denuncia actituds incíviques de part dels ocupants del bloc de Blanes, que consta de quatre pisos de lloguer social. López és una de les inquilines i explica que les crítiques les fa a nivell personal, no com a portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Lloret de Mar.

Assegura que la resta d’ocupants del bloc no treballa per la causa. Que no sóc activistes, ni solidaris amb la resta de persones que té problemes per pagar la hipoteca. “Són incívics, no lluiten per la causa d’una vivenda digna”, conclou.

López confirma que la convivència en aquest bloc, ubicat a la rambla Joaquim Ruyra de Blanes, s’ha deteriorat. Afegeix que hi ha conflictes de civisme entre els mateixos ocupants i també amb la resta de veïns del barri.

Cal explicar que el bloc és propietat del Banc de Sabadell. Va ser ocupat el maig de l’any passat, amb el suport de les plataforma de Girona i de Blanes. Les famílies ocupants paguen un lloguer social d’entre 80 i 100 euros mensuals. Esther López exposa el seu cas: “el meu primer pis era inhabitable, no tenia caldera, ni endolls i tenia humitats, era el pitjor, jo vaig dir que no hi aniria. El segon estava prou bé, però tenia deu dies per ocupar-lo amb les dues filles i sense els serveis donats d’aigua, llum i gas”.

D’altra banda, segons TV3, l’assemblea de les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca (PAH) d’arreu de Catalunya ha decidit expulsar del moviment la portaveu i líder de l’entitat a Girona, Marta Afuera. En un breu comunicat destaquen que han volgut “desvincular totalment” Afuera del moviment perquè des del mes d’octubre de l’any passat desatenia reiteradament els acords i les decisions preses per l’assemblea. A més, justifiquen que la decisió l’han pres després de molts “intents fallits de mediació”. A partir d’ara, Marta Afuera podrà anar a les reunions només com a persona afectada.

spot_img

El + Vist