24.7 C
Lloret de Mar
Els premiats, amb el jurat dels premis Es Niell.

Malak Chaibi, de Lloret de Mar, guanya un dels premis Es Niell

‘Quan el sol deixi de brillar’ impacta des del principi, com si fos un guió de cinema, en què es barreja la ficció i la reflexió.

Els premiats, amb el jurat dels premis Es Niell.

Darreres Notícies

La lloretenca Malak Chaibi, de 14 anys i estudiant del Rocagrossa, ha guanyat el segon guardó dels premis Es Niell, atorgats per primera vegada aquest dissabte per part de l’Obreria de Santa Cristina.

Segons l’entitat, que ha lliurat els premis a la plaça del Pi, la jove ha escrit en català -que no és la seva llengua materna- un text de gran qualitat lingüística i argumental. ‘Quan el sol deixi de brillar’ impacta des del principi, com si fos un guió de cinema, en què es barreja la ficció i la reflexió. També destaca que l’obra de Malak Chaibi posa en valor l’acollida i l’enriquiment que produeix la diversitat cultural.

niell 2
Lliurament dels premis Es Niell, aquest dissabte a la plaça del Pi de Santa Cristina.

Aquest ha estat un dels tres premis Es Niell, de narrativa lliure, que han rebut, en la seva primera edició, un total de 54 treballs en categoria d’ adults i 7 treballs escrits per joves de 14 a 17 anys.

Dels adults, el premi ha estat per a Pep Toni Bauçà, de Mallorca, qui ja havia escrit altres novel·les i relats. S’ha escollit la seva obra ‘La vida secreta de les estrelles’ per la destresa en la narrativa argumental de la història, la riquesa del vocabulari i el tractament dels sentiments humans en situacions límit.

Mentre que el primer premi en categoria jove és per a en Tomàs Girbau, estudiant del col·legi Bell·lloc del Plà de Girona, per l’obra ‘La casa de les mil veus’. El text destaca per la seva subtilesa i per exposar amb profunditat la soledat des del pensament més costumista.

Des de l’Obreria de Santa Cristina es valora els premis Es Niell, que seran anuals, com una contribució a dinamitzar la vida cultural lloretenca i fomentar l’ús de la llengua catalana. Aquesta 1a edició, l’acte s’ha dedicat a l’escriptor mallorquí Miquel Costa i Llobera. S’ha llegit del seu immortal poema ‘El pi de Formentor’ a sota del pi centenari de Santa Cristina.

spot_img

El + Vist