24.8 C
Lloret de Mar
Manel Fernández, a la Festa de l'Esport

Manel Fernández, Forjador de l’Esport, lamenta la baixa participació de l’atletisme a la demarcació de Girona

Aconsella als més joves combinar l'esport amb els estudis.

Manel Fernández, a la Festa de l'Esport

Darreres Notícies

Manel Fernández va rebre dies enrere el guardó més destacat de la Festa de l’Esport, el Forjador de l’Esport, després d’una llarga trajectòria vinculada al món de l’atletisme. Actualment, és el president del Club d’Atletisme Lloret – La Selva i, durant més de 30 anys, va ser el cap d’Esports del Consell Comarcal de La Selva, treballant pel foment de l’atletisme.

Ara, Manel Fernández lamenta la baixa participació que ha registrat aquest esport en els últims anys a la demarcació de Girona. Explica que “hi ha disciplines per a totes les persones, crec que l’atletisme és molt complet, però em sento dolgut perquè veig que no hi ha prou participació”.

Manel Fernández recollint el guardó amb l’alcalde, Jaume Dulsat, i la regidora d’Esports, Anna Garcia-Castany. (NRLL)

Una altra de les dificultats que detecta el Forjador de l’Esport són les poques possibilitats que tenen els atletes de guanyar-se la vida. Assenyala que és molt complicat viure d’aquest esport i només poden gaudir d’aquest privilegi aquells que són els millors de les seves disciplines. En aquest sentit, aconsella als més joves ser conscients de la necessitat de “combinar els entrenaments amb els estudis”.

Manel Fernández va rebre el guardó a Forjador de l’Esport després de gairebé 50 anys dedicats al món de l’atletisme. Va començar a fer curses quan era adolescent, l’any 1972. Després, va aconseguir fites destacades. Durant molts anys, va comptar amb la millor marca de Girona en Marató, amb un temps de 2 hores, 22 minuts i 10 segons. A més, Fernández va ser tres vegades campió de Catalunya de Marató i Campió de Catalunya de Gran Fons en els anys 80. A tot això cal afegir les 77 maratons en què va participar, així com la presència en un centenar de mitges maratons.

- Publicitat -
spot_img

El + Vist