10.4 C
Lloret de Mar
Manifestants a les portes de l'Hotel Don Juan

Manifestació perquè l’Hotel Don Juan no tanqui durant la temporada baixa

Un centenar de persones, entre treballadors i enllaços sindicals, s'han concentrat, aquest divendres a la tarda, a les portes de l'establiment. Reclamen a l'empresa que reconsideri la decisió de tancar les portes en els mesos de menys ocupació turística.

Manifestants a les portes de l'Hotel Don Juan

Darreres Notícies

Un centenar de persones, entre membres del comitè d’empresa i treballadors, s’han concentrat, aquest divendres a la tarda, a les portes de l’Hotel Don Juan de Lloret. Reclamen que l’establiment eviti tancar quatre mesos durant la pròxima temporada d’hivern.

Els sindicats argumenten que aquesta mesura comportaria una estacionalització de l’activitat. Un fet inèdit en els 48 anys d’història del complex turístic i que, segons expliquen, tindrien conseqüències en els llocs de treball. Eladio Alguacil, membre de CCOO, ha explicat que la voluntat dels sindicats és “negociar amb l’empresa tot i que la intenció de la patronal és de tancar. Estem disposats a arribar a qualsevol acord per mantenir les condicions laborals dels 250 treballadors de la plantilla”.

Segons Alguacil, CCOO s’oposa a la clausura en temporada baixa perquè asseguren que l’ocupació és manté elevada. Afegeixen que el Don Juan és una empresa “solvent ja que, durant la temporada d’hivern, l’hotel treballa amb IMSERSO i grups de francesos”.

El sindicat ha informat que si no s’arriba a un acord amb la patronal, es decretaran aturades parcials, d’una durada de quatre hores avui dilluns i de 8 hores per d’aquí a una setmana, com a mesures complementàries de pressió.

Des de la ràdio hem intentat porsar-nos en contacte amb algun interlocutor de l’Hotel Don Juan i, de moment, no ha estat possible establir aquesta comunicació.

spot_img

El + Vist