27.4 C
Lloret de Mar
L'autor de Pont de Suert, establert a Lloret, amb les guanyadores en traducció i narrativa dels Premis Ciutat de Tarragona (ACN).

Marc Quintana, resident a Lloret, guanya el premi Ciutat de Tarragona de novel·la

Ha rebut el guardó Pin i Soler amb 'Inquietuds d'un moribund', que s'ha imposat a les 149 propostes rebudes.

L'autor de Pont de Suert, establert a Lloret, amb les guanyadores en traducció i narrativa dels Premis Ciutat de Tarragona (ACN).

Darreres Notícies

L’escriptor Marc Quintana, nascut al Pont de Suert i resident a Lloret de Mar, ha guanyat el premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler de novel·la amb ‘Inquietuds d’un moribund’. La seva obra s’ha imposat a les 149 propostes rebudes en la 31a edició d’aquest guardó.

Marc Quintana expressa que “ha estat una gran alegria, perquè quan envies una novel·la amb un premi d’aquest tipus ho fas amb molta il·lusió, però amb poques esperances i quan et diuen que ets el guanyador tens esperances de nou”.

quintana en la roda de premsa
Quintana i les altres guanyadores, a la roda de premsa dels premis (ACN).

L’obra guanyadora narra la història d’un petit poble del Pirineu, fronterer amb Andorra, on el protagonista ferit de mort rememora la seva vida a través de diversos personatges.

“És com si tingués clar que després de morir tots els pensaments profunds desapareixen amb ell i només quedaran les accions i pensaments compartits”, explica l’autor, que afegeix “gairebé totes les trames són reals, són històries que m’han explicat la meva família, m’he inspirat amb els fets que van passar a la muntanya de Tor”.

Segons l’Agència Catalana de Notícies, en el veredicte, el jurat ha dictaminat que la novel·la parteix d’un “plantejament poc convencional amb un assassinat” i que construeix una narració “ben travada i articulada, amb un protagonista interessant que serveix d’agutinador de les tensions d’un petit entorn rural”.

marc quintana premi 2 Radio Tarragona
Marc Quintana, amb el premi a les mans (ACN).

L’escriptor destaca que és el primer premi important que guanya. Marc Quintana va ser un dels deu finalistes del premi Planeta de l’any 2021 amb ‘El bosque y los árboles’, una obra que va rebre el premi Armand Quintana de narrativa.

Els premis literaris Ciutat de Tarragona han assolit la 31a edició amb la xifra més alta de participació i recuperant la presencialitat en el lliurament de guardons, celebrat aquest cap de setmana al Teatre de Tarragona. L’any passat l’entrega dels premis es va haver de cancel·lar per la situació sanitària.

- Publicitat -
spot_img

El + Vist

spot_img