7.6 C
Lloret de Mar

Maria Àngels Font serà la pregonera de la Festa Major, aquest dijous

La periodista lloretenca, de 46 anys, és directora editorial a la CNN en espanyol i, al llarg de la seva trajectòria, ha guanyat tres premis Emy.

Maria Àngels Font, als estudis de la CNN
Maria Àngels Font, als estudis de la CNN

Darreres Notícies

Ja tenim el nom de la pregonera de la Festa Major de Sant Romà 2022. Serà Maria Àngels Font.

La periodista lloretenca, de 46 anys i que en els seus inicis havia estat col·laboradora a Nova Ràdio Lloret i també a Televisió de Lloret, va marxar a viure a Atlanta fa més de vint anys, on ha desenvolupat una exitosa carrera professional.

Hi anava per un any, a fer d’au-pair, per allò d’aprendre l’anglès i després tornar cap a casa. La vida, però, se li va capgirar de ple quan li van donar una oportunitat a la CNN en espanyol, una cadena aleshores recent creada, que transmetia en castellà a tots els Estats Units i a l’Amèrica Llatina. Va començar redactant-hi notícies i, amb els anys, ha acabat sent la directora editorial, és a dir, qui decideix quines notícies sortiran en pantalla i de quina manera. Tot plegat, al programa informatiu Panorama Mundial.

Amb aquest tasca, des del 2013, la Maria Àngels Font, juntament amb tot el seu equip de la CNN en espanyol, ha rebut tres premis Emmy. Durant aquest temps, a més, s’ha casat i ha tingut dos fills.

Maria Àngels Font amb el primer Premi Emy, el 2013
Maria Àngels Font amb el primer Premi Emy, el 2013

Així doncs, després de 23 anys –més de la meitat de la seva vida–, ja té assumit que es quedarà per sempre a 7.000 quilòmetres de distància. Però assegura que mai no es trencarà el vincle amb Lloret, on ve com a mínim un cop l’any. Per això assegura que, tot i que va ser una sorpresa, li fa molta il·lusió poder ser pregonera.

“Amb sorpresa, amb molta il·lusió, perquè t’adones que la gent del teu poble encara et recorda i valora moltíssim l’esforç per ser on soc avui en dia i amb nervis perquè pot ser un moment molt especial”

Maria Àngels Font

I aquest “sentiment de pertinença” és el que ha portat el govern municipal a escollir-la com a pregonera d’aquest 2022. Ho ha assenyalat el regidor de Cultura, Cristian Fernández.

“La Maria Àngels, tot i estar a milers de quilòmetres, el sentiment de pertinença a Lloret encara el manté i no l’ha perdut”

Cristian Fernández

Un dels requisits que s’havien marcat per escollir qui faria el pregó era que fos una dona. I, segons l’alcalde, Jaume Dulsat, la pregonera escollida compleix al cent per cent el perfil que buscaven.

“Buscàvem que fos una dona que reflectís l’empoderament de les dones lloretenques que fora de Lloret de Mar han tingut una carrera molt sòlida sense renunciar mai a les arrels”

Jaume Dulsat

Maria Àngels Font, o l’Eingels –com la coneixen als EUA–, oferirà el pregó de manera telemàtica. Així doncs, es muntarà una gran pantalla a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura, demà al vespre, a partir de dos quarts de nou. A més a més, es podrà seguir en directe a través dels canals de Nova Ràdio Lloret i Fitel Televisión.

spot_img

El + Vist