7 C
Lloret de Mar

Martí Gironell presenta ‘El fabricant de records’ al club Marina Casinet

Ha guanyat el premi Bertrana de novel·la per aquesta història èpica, heroica i delicada, feta de records i secrets inoblidables.

L'autor Martí Gironell
L'autor Martí Gironell

Darreres Notícies

L’escriptor Martí Gironell serà aquest divendres al Club Marina Casinet per presentar el llibre ‘El fabricant de records’, amb el qual ha guanyat el premi Prudenci Bertrana de novel·la.

Es tracta d’una història èpica, heroica i delicada, feta de records i secrets inoblidables. Se centra en la figura del fotògraf Valentí Fargnoli, personatge conegut al territori perquè estava emparentat amb la família de la masia de Cal Coix, a Maçanet de La Selva, i, per tant, de les germanes Llibre de Lloret.

cartell casinet

Valentí Fargnoli va ser un fotògraf ambulant. En les primeres dècades del segle XX, amb la seva bicicleta, recorre el país retratant la vida des de la costa fins a la muntanya passant per petits pobles i grans ciutats.

Martí Gironell assenyala que “va retratar l’ànima del país quan la fotografia entra a les vides de les persones, captura records i manté secrets; espero que trobeu una novel·la inoblidable”.

A través de les imatges, construeix una memòria personal i col·lectiva de gran valor que estava destinada a desaparèixer. La seva “trajectòria brillant el porta, fins i tot, a fotografiar el casament d’Alfons XIII, un fet que li canviarà la vida per sempre”, afegeix.

Martí Gironell, nascut a Besalú, és un autor premiat. Llicenciat en filologia anglesa i periodisme, ha fet ràdio, televisió i col·labora en diversos mitjans de comunicació. Serà aquest divendres, a partir de les 20h, al Casinet -on ha vingut en altres ocasions- per presentar ‘El fabricant de records’.

spot_img

El + Vist