31.3 C
Lloret de Mar
Mossèn Martirià Brugada

Martirià Brugada, el nou mossèn de la parròquia, es defineix com a ‘clar i espontani’

Aquest dissabte oficia la primera missa 'oficial', amb la presència del Bisbe de Girona.

Mossèn Martirià Brugada

Darreres Notícies

Des d’aquest dilluns, un nou mossèn s’ha posat al capdavant de la parròquia de Lloret de Mar. Es tracta de Martirià Brugada, llicenciat en estudis d’art i expert en la vida dels sants.

Nascut a l’Alt Empordà, prové de la parròquia d’Anglès, on ha fet el canvi amb Josep Maria Castellà, que ha estat el mossèn de Lloret en els darrers 10 anys i amb el qual comparteix amistat des dels anys 80. Tot i que ja va oficiar la seva primera missa ahir dimarts, la d’aquest dissabte serà la seva cerimònia de presentació, on s’espera l’assistència del Bisbe de Girona, Francesc Pardo.

Al llarg dels primers dies, Brugada vol conèixer l’entorn, posar-se en contacte amb els col·laboradors i definir projectes per a potenciar la vida de la parròquia. A més, vol començar a atendre les peticions d’aquelles persones que s’acostin a la rectoria. El gran repte, però, és apropar l’església a la població jove. El mossèn reconeix que no serà fàcil i que “una persona de 63 anys no ho pot fer sol, necessita als col·laboradors que treballen més directament amb el jovent”. Afegeix que “els atractius que hi pot haver a la parròquia no són els que pot oferir una discoteca o altres ofertes que hi ha a una vila com Lloret de Mar”.

Mossèn Martirià Brugada és capellà des de l’any 1981. Es defineix com una persona espontània. A més, destaca que “les coses m’agraden de cara, sempre sent el màxim de respectuós i amable, però les persones que són a prop m’agrada que siguin clares”.

Des d’aquesta setmana ha pres el relleu a Josep Maria Castellà, que ha passat a ser el rector d’Anglès, Bonmatí, Constantins, Sant Julià del Llor i Sant Martí Sapresa.

spot_img

El + Vist