13.7 C
Blanes

Més de 4.500 persones desfilaran a les rues del Carnaval de la Costa Brava Sud

A Lloret, la novetat són les tres rues escolars del proper 9 de febrer.

Darreres Notícies

Més de 4.500 persones desfilaran a les rues del Carnaval de la Costa Brava Sud, que arriba d’aquí a poc més d’una setmana. Aquesta és una de les dades que s’han donat a conèixer a la presentació de la festa, aquest dijous a Lloret. Com en les ocasions precedents, les rues que es fan aquí, a Blanes i a Tossa, així com els concursos de disfresses, es combinen entre sí. La idea és que veïns i visitants de proximitat, com el públic francès, puguin assistir a totes les activitats, marcades per la participació i la qualitat.

A Lloret, l’acte més esperat és la gran rua, de dissabte a la tarda, que es repeteix diumenge al migdia. Però enguany la novetat són les desfilades amb totes les escoles. L’alcalde, Jaume Dulsat, explica que és importants per “fomentar l’educació no formal, perquè hi ha temps pels estudis i també pel lleure”. A Blanes, es repeteix la festa infantil que tants bons resultats va donar l’any passat. Segons Mario Ros, alcalde blanenc, “és interessant per a les famílies, perquè hi ha poques activitats en què es pugui aplegar tota la família”. El carnaval de la Costa Brava Sud es tanca, com és habitual, a Tossa, amb el característic sambòdrom, un concurs de ball a càrrec de les colles que desfilen a la rua. L’alcaldessa, Gisela Saladich considera que és “espectacular”.

El carnaval l’obre i el tanca el rei Carnestoltes, present, de forma simbòlica, al cartell. El regidor de Cultura i Festes de Lloret, Albert Robert, explica que “hem considerat necessari fer un canvi d’imatge, les coses s’han de renovar i hem volgut tornar a les tradicions”.

Lloret, Blanes i Tossa es reuneixen de nou per celebrar aquest esdeveniment de referència, que aplega més de 100.000 espectadors cada any. El carnaval de la Costa Brava Sud, que arriba a la 7a edició, es duu a terme del 10 al 24 de febrer.

Anem ara a explicar els actes programats a Lloret. El primer de tots arriba el proper 9 de febrer, d’aquí a una setmana. Es tracta del concurs de disfresses al lloc de treball. Coincidirà al matí amb la rua de les escoles, a diferents indrets de la vila. A la tarda, arribada del Rei Carnestoltes, anunciant l’inici de la festa. L’endemà dissabte, 10 de febrer, al matí, concurs de disfresses al carrer, a la tarda, la gran rua, amb 15 carrosses i 5 comparses, que sumen 1.500 participants, i a la nit, el Ball de les Dones, al Casino, que arriba a la 31ª edició. De cara a diumenge, 11 de febrer, al migdia es repeteix la rua i a la nit, ball amb el lliurament de premis. Els actes de Carnaval a Lloret es tancarà el dimecres següent, amb l’enterrament de la sardina.

Podeu consultar tota la programació, de Lloret, Blanes i Tossa, al web lloret.cat.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist