13.3 C
Lloret de Mar

Més de 600 atletes, al control federat de La Sansi a Lloret

La prova s'ha fet aquest dissabte amb la presència destacada del mediàtic Àlex Roca, que corre amb paràlisi cerebral, i del lloretencs Jonathan Romeo, entre altres.

-

Més de 600 atletes participar al control federat d’atletisme de La Sansi, en una jornada de més de 10 hores d’atletisme en què, segons l’organització, es va demostrar un cop més que la pràctica esportiva és segura.

A més, els atletes van agrair que s’organitzin proves com aquesta, en un moment en què s’està fent molt palesa la importància de l’esport per a la salut física i mental de la ciutadania.

Entre els participants, cal destacar la presència del mediàtic Àlex Roca. L’atleta, de 30 anys, corre amb una paràlisi cerebral que li provoca un 76% de discapacitat física. Entre les seves múltiples fites, destaca que el 2019 va ser la primera persona amb paràlisi cerebral en acabar la Titan Desert.

Àlex Roca al control de La Sansi, amb els voluntaris i la mascota
Àlex Roca al control de La Sansi, amb els voluntaris i la mascota

A l’Àlex sempre l’acompanya la seva parella, Mari Carmen Maza, que li fa de traductora, ja que ell només es pot comunicar amb llengua de signes. Des de les pistes d’atletisme, va remarcar la importància de practicar esport en un moment tan complicat com el que estem vivint i va agrair a La Sansi i a Lloret que hagin organitzat una prova com aquesta.

“L’esport és una vàlvula d’escapament per a molts, ens ajuda a nivell psicològic, i a més a més a nivell físic, per afrontar el nostre dia a dia”

Àlex Roca

El president de La Sansi, José Luís Blanco, està molt satisfet de com va anar la prova, especialment tenint en compte que mai abans no havien organitzat cap control federat, i assegura que la seguretat es va garantir en tot moment.

“Es pot demostrar que l’esport és segur. Òbviament és un moment que hem d’anar amb molta cura amb tot el tema sanitària, però jo crec que tant organitzadors com corredors estem molt conscienciats”

José Luís Blanco

Des que va esclatar la crisi del coronavirus, La Sansi ha treballat intensament per poder organitzar competicions esportives. En aquest sentit, va fer dues de les úniques tres Sant Silvestre que es van fer arreu de l’Estat al llarg del 2020 i va organitzar la Cursa de la Mercè de Barcelona, la cursa que ha tingut més participants durant la pandèmia, 3.000 persones.

Ara, animats per la Federació Catalana d’Atletisme, han organitzat un control federat, que ha estat tot un èxit, amb 625 atletes que han quedat molt satisfets de l’organització. La prova més destacada ha estat la dels 5.000 metres, en què, tot i no ser un esdeveniment competitiu, Jonathan Romeo ha travessat la meta el primer.

“Content. He controlat tot el que he pogut, intentant anar de menys a més, i m’he trobat que estava en molt bona forma”

Jonathan Romeo

Jonathan Romeo, que durant un temps va allunyar-se de l’atletisme professional, ha decidit que vol tornar a l’elit, però centrat especialment en les curses de muntanya.

Jonathan Romeo, al control de La Sansi
Jonathan Romeo, al control de La Sansi

La propera competició a l’agenda és el 21 de març, la Montserrat Sky Race, classificatòria per al campionat de Catalunya i d’Espanya. Proves com la de Lloret creu que són molt bones, sobretot per fomentar la pràctica esportiva en un context tan complicat com l’actual.

“S’ha de fomentar més l’esport sobretot ara perquè mentalment la Covid està destrossant a tothom”

Jonathan Romeo

I a prop del lloretenc, ha travessat la meta el terrassenc Jaume Leiva, atleta de llargues distàncies en asfalt, que surt d’una lesió de puvàlgia i aquest control li ha permès començar a agafar ritme. Leiva també creu que cal agrair la tasca de clubs com La Sansi, que apsoten per impulsar proves esportives com la d’aquest dissabte a Lloret.

“És d’agrair que es puguin fer aquests controls perquè s’està demostrant que l’esport és salut i no hi ha un risc elevat de contagi”

Jaume Leiva

Entre els participants, dos lloretencs mésJoan Bernat i Pere Boadas, tots dos del Club Atletisme Lloret – La Selva.

En el cas de Bernat, ha corregut als 1.500 i als 5.000 metres. Tot i que és molt exigent i sempre voldria haver-ho fet millor, reconeix que ha estat una gran jornada i en fa una valoració molt positiva.

“Aquest any tan atípic, tenim poques oportunitats de córrer, i fer-ho al costat de casa és una gran oportunitat”

Joan Bernat

Per la seva banda, Pere Boadas, que fa pocs dies va quedar tercer al Campionat de Catalunya de pista coberta, en la categoria de màster 50, també ha quedat molt satisfet de la prova.

“Està molt bé perquè ho tenen tot molt ben controlat, ha estat perfecte l’organització i en cap moment no es massifica la gent”

Pere Boadas

Els 625 participants veien d’arreu de Catalunya, excepte un: Jesús Ángel Arques, de Jabalín Nueva, a Múrcia. Tot i que en l’àmbit competitiu no li ha acabat de sortir com li hauria agradat, creu que la iniciativa de La Sansi és molt bona.

“La pandemia està provocant molts problemes tant a nivell personal com a nivell d’organizació d’esdevenimens i aquesta és una gran iniciativa”

Jesús Ángel Arques

Entre els corredors, també cal destacar l’actuació de Jaime López De Egea, que ha batut el rècord d’Espanya de més de 65 anys.

Ara La Sansi ja se centra en l’organització de la Lloretrail, que -tot i que encara no hi ha una data fixada- preveu d’aquí a poques setmanes.

Som Capaços dona visibilitat a la diversitat funcional, a la vegada que és solidari amb La Marató

L'entitat va celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i va recaptar 300 euros que donarà a la popular campanya de TV3.

Laura Gibert: “Participar al disc de La Marató és un regal súper gran”

La lloretenca participa en el disc benèfic amb els seus companys del concurs Eufòria cantant 'Vivir mi vida', de Marc Anthony.

Carolina Villegas i Cristina Catalán oferiran dos tallers aquest dissabte, dins de ‘Fem Dansa’

Villegas farà un taller de rumba flamenca (11 hores) i Catalán, un de percussió amb el cos (12 hores). Tots dos són gratuïts.
- Publicitat -